E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Gevuld speculaas, kokosmakronen en roomkoekjes

Je hebt een extra grote koektrommel nodig als je klaar bent met deze 3 snelle recepten: gevuld speculaas, kokosmakronen en roomkoekjes. Uitdelen maar!

Evert

Recept van
Evert

Koekjes
(29) reviews

Ingrediënten

De gevulde speculaas

  • 125 gram boter
  • 250 gram Zeeuwse bloem
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 2 eetlepels melk
  • 5 gram bakpoeder
  • hele blanke amandelen
  • 300 gram amandelspijs
  • 2 eieren

De kokosmakronen

  • ouwelvellen
  • 2 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 125 gram geraspte kokos
  • mespuntje zout

De roomkoekjes

  • 250 gram patentbloem
  • 210 gram zachte boter
  • 125 gram slagroom
  • 2 eidooiers
  • 10 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 1 citroen (rasp)
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • kaneel (gemalen)

Bereidingswijze

Recept voor gevuld speculaas

  • Kneed boter, de Zeeuwse bloem, basterdsuiker, speculaaskruiden, melk en het bakpoeder samen tot een soepel deeg.
  • Verpak in folie en laat 1 uur rusten en rijpen in de koelkast. Als het kan, laat het een hele nacht rusten. Dan trekken de smaken goed in.
  • Kneed het amandelspijs door en slap af met 1 ei. Laat even koel worden in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit tot een lange rechthoekige plaat. Snijd in twee gelijke delen.
  • Leg een helft op de bakplaat en breng de vulling aan. Dek af met de tweede deegplak.
  • Klop het andere ei los en bestrijk het deeg hiermee. Decoreer met de amandelen.
  • Bestrijk opnieuw.
  • Bak de gevulde speculaas ongeveer 45 minuten.
  • Haal uit de oven en snijd in een mooie, niet te grote vierkanten.

Recept voor kokosmakronen

  • Verwarm de oven voor op 150˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg velletjes ouwel op het bakpapier.
  • Klop de eiwitten stijf met het zout.
  • Spatel vervolgens de suiker en kokos door het eiwit.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine hoopjes beslag op de ouwel.
  • Bak de kokosmakroontjes in 20-25 minuten mooi gaar.

Recept voor roomkoekjes

  • Klop de bloem met wat lauw water tot een kneedbaar deeg en laat dit een kwartiertje rusten.
  • Rol het deeg uit en verdeel 1/3e van de boter erover. Kneed goed door.
  • Herhaal tot alle boter door het deeg zit en laat opnieuw rusten.
  • Vet kleine, diepe koekvormpjes in en bestuif met bloem.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dikte en rol het vervolgens strak op.
  • Snijd de rol in 1 centimeter brede koekjes en bekleed de vormpjes hiermee. Laat rusten.
  • Verwarm ondertussen de slagroom, eidooiers, bloem, suiker, citroenrasp, poedersuiker en kaneel op matig vuur en breng aan de kook. Laat even koken tot het indikt.
  • Stort de room op een schaal en laat afkoelen. Doe in een spuitzak.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 220˚C
  • Spuit de afgekoelde room in de vormpjes en bak de koekjes gedurende 25 à 30 minuten.

Recepten met speculaas

Meer bakken met speculaas? Bekijk recepten voor speculaasjes, gevulde speculaaskoeken en een speculaas cheesecake.

Recept voor speculaaskoekjes

Recept voor speculaaskoeken

Recept voor speculaas cheesecake

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.