E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Gluten en lactosevrije sticky

Net een slagje anders, want deze sticky toffee is zowel gluten- als lactosevrij! Ook geschikt voor iedereen zonder allergie, want hij is gewoonweg overheerlijk.

Maroeska

Recept van
Maroeska

Taart
(37) reviews

Ingrediënten

Taart

  • 300 gram rietsuiker
  • 300 gram dadels + 6 extra dadels (ontpit)
  • 300 gram pecannoten + 6 pecannoten (ongezouten)
  • 6 eieren
  • 50 gram stemgember

Saus

  • 100 gram suiker
  • 70 gram dadels (zonder pit)

Kletskoppen

  • 50 gram maïzena
  • 100 gram basterdsuiker
  • 50 gram dadels (zonder pit)
  • 50 gram havermelk
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • snuf zout

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Staafmixer
  • Steelpan
  • Springvorm 20 centimeter
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.

Taart

  • Maal noten met suiker fijn in de foodprocessor of keukenmachine.
  • Dadels en gember toevoegen en ook fijn maken.
  • Volg met de eieren en voeg deze 1 voor 1 toe.
  • Maal of klop tot een soepel beslag.
  • Bedek de bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag erover.
  • Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Saus

  • Maal dadels, suiker en 100 gram water tot een saus met gewenste dikte.
  • Verwarm de saus in een steelpan en schenk de saus over de taart.

Kletskoppen

  • Draai de oventemperatuur naar 220 graden.
  • Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijn deeg.
  • Schep het deeg in een spuitzak en spuit stroken met het deeg op bakpapier. Zorg ervoor dat de stroken de halve lengte van de taart hebben.
  • Bak de stroken circa 10 minuten, haal uit de oven en laat op de zijkant van de springvorm afkoelen. De stroken moeten de vorm van de vorm aannemen.

Afwerking/decoratie

  • Garneer de taart met de kletskoppen, 6 pecannoten en 6 dadels.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.