E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Gluten- & lactosevrij: makkelijkste chocoladetaart

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart: makkelijk en óh zo smeuïg. Een ware smaaksensatie met maar 2 ingrediënten!

Taart
(1804) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 4 eieren
  • 250 gram pure chocolade

Garnering (optioneel)

  • rood fruit
  • poedersuiker
  • cacao

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Springvorm 20 cm
  • Handmixer

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze

  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Splits de eieren.
  • Mix de eiwitten met een handmixer tot stijve pieken.
  • Smelt de chocolade en laat iets afkoelen.
  • Voeg beetje bij beetje de dooiers toe aan de chocolade en klop ze er met een garde doorheen.
  • Misschien lijkt het in het begin alsof de chocolade in de schift raakt, maar zodra alle dooiers er al kloppende aan toe worden gevoegd, zal het een homogene massa worden.
  • Spatel vervolgens voorzichtig de eiwitten in drie delen door het chocoladebeslag tot een egale massa.
  • Schenk het beslag in de taartvorm en bak in circa 20-25 minuten gaar.
  • Laat iets afkoelen.
  • Bestrooi eventueel met poedersuiker, cacao of serveer het met vers rood fruit.

Garnering (optioneel)

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.