Bakgereedschap
- Springvorm 24 centimeter
- Handmixer
- Bakpapier
- Staafmixer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bereidingswijze
- Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de zijkant in met boter.
- Splits de eieren.
- Klop met een mixer de eiwitten met de helft van de suiker tot zachte pieken.
- Mix de dooiers met de rest van de suiker romig.
- Voeg het amandelmeel en kaneel toe aan de dooiers.
- Schil de citroen boven de kom en roer alles goed door.
- Schep het eiwit in drie delen voorzichtig door de dooiers tot het een egale massa wordt.
- Schenk het beslag in de vorm en bak in circa 20 minuten gaar.
- Laat afkoelen.
- Ontdooi de frambozen en zeef het overtollige vocht.
- Pureer de frambozen met een staafmixer tot puree.
- Rasp de schil van de limoen en voeg toe aan de mascarpone.
- Voeg de frambozenpuree en tweederde van de poedersuiker toe en meng alles.
- Halveer voorzichtig de cake horizontaal.
- Besmeer de onderste helft van de cake met de frambozenmascarpone.
- Leg hierop de bovenste helft van de cake.
- Bestrooi met de rest van de poedersuiker met behulp van een zeefje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.