E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Glutenvrij: Amandelcake met frambozen-mascarponevulling

Zachte en frisse cake met romige mascarpone en fruitige frambozenpuree. Nodig je vrienden uit, want voor je 't weet heb je 'm alleen opgepeuzeld...

Cake
(188) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • boter om in te vetten
  • 4 eieren
  • 8 eetlepels suiker
  • 200 gram amandelmeel
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 1 citroen
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram diepvries frambozen
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Springvorm 24 centimeter
  • Handmixer
  • Bakpapier
  • Staafmixer

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bereidingswijze

  • Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de zijkant in met boter.
  • Splits de eieren.
  • Klop met een mixer de eiwitten met de helft van de suiker tot zachte pieken.
  • Mix de dooiers met de rest van de suiker romig.
  • Voeg het amandelmeel en kaneel toe aan de dooiers.
  • Schil de citroen boven de kom en roer alles goed door.
  • Schep het eiwit in drie delen voorzichtig door de dooiers tot het een egale massa wordt.
  • Schenk het beslag in de vorm en bak in circa 20 minuten gaar.
  • Laat afkoelen.
  • Ontdooi de frambozen en zeef het overtollige vocht.
  • Pureer de frambozen met een staafmixer tot puree.
  • Rasp de schil van de limoen en voeg toe aan de mascarpone.
  • Voeg de frambozenpuree en tweederde van de poedersuiker toe en meng alles.
  • Halveer voorzichtig de cake horizontaal.
  • Besmeer de onderste helft van de cake met de frambozenmascarpone.
  • Leg hierop de bovenste helft van de cake.
  • Bestrooi met de rest van de poedersuiker met behulp van een zeefje.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.