E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Goudse moppen

Makkelijk om te maken en moeilijk om vanaf te blijven: Goudse moppen!

Koekjes
(38) reviews

Ingrediënten

Goudse moppen

  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 2 gram zout
  • 250 gram bloem
  • beetje fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

Goudse moppen

  • Splits het ei. Het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt, alleen de dooier.
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  • Kneed de lichte basterdsuiker met de boter, de eidooier, het merg van het vanillestokje en het zout.
  • Zeef de bloem en voeg toe. Meng alles kort door elkaar tot een samenhangend deeg.
  • Verdeel het deeg in twee delen en rol hiervan pillen van ongeveer 3,5 cm doorsnede.
  • Verpak de pillen in plasticfolie en laat ze minimaal een uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Verdeel een ruime hoeveelheid fijne kristalsuiker over het aanrechtblad en rol de pillen hier overheen.
  • Zorg dat de beide pillen helemaal bedekt zijn met suiker. Snij de pillen in plakjes van 1 cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.