E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Haagsche slof

Aat

Recept van
Aat

Brood
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 450 gram speltmeel
  • 20 gram kaneel (gemalen)
  • 10 gram zout
  • 275 milliliter volle melk
  • 35 gram gembersiroop
  • 7 gram gedroogde gist
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram margarine

Vulling

  • 200 gram suikerklontjes

Bakken en garneren

  • 150 gram ongezouten boter
  • 10 gram kaneel (gemalen)
  • 30 gram poedersuiker
  • zeezout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een broodvorm in en bedek met bakpapier.

Deeg

  • Meng bloem, kaneel en zout samen in een mengkom.
  • Verwarm melk tot 20°C in een pannetje op laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur en roer de gembersiroop en gist er door.
  • Giet dit bij het meelmengsel en meng goed door, gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine of mixer.
  • Voeg boter en margarine toe en kneed ongeveer 5 minuten tot een egaal deeg.
  • Laat het suikerbrood op een warme plek rijzen tot dubbele grootte in ongeveer 30 minuten.

Vulling

  • Maal 150 gram van de suikerklontjes grof in een chopper.
  • Kneed dit samen met de overige suikerklontjes met de hand door het deeg.
  • Laat nogmaals 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Bakken en garneren

  • Hel het deeg over in de bakvorm.
  • Smelt 30 gram roomboter in een pannetje.
  • Smeer de bovenkant van het deeg in met roomboter en bak in de oven in 30 minuten gaar en bruin. Het brood is klaar zodra het hol klinkt als u op de bodem tikt.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Klop de overige roomboter los met wat zout.
  • Garneer het brood met kaneel en poedersuiker en serveer met de roomboter.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.