Voorbereiding
- Vet een broodvorm in en bedek met bakpapier.
Deeg
- Meng bloem, kaneel en zout samen in een mengkom.
- Verwarm melk tot 20°C in een pannetje op laag vuur.
- Haal de pan van het vuur en roer de gembersiroop en gist er door.
- Giet dit bij het meelmengsel en meng goed door, gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine of mixer.
- Voeg boter en margarine toe en kneed ongeveer 5 minuten tot een egaal deeg.
- Laat het suikerbrood op een warme plek rijzen tot dubbele grootte in ongeveer 30 minuten.
Vulling
- Maal 150 gram van de suikerklontjes grof in een chopper.
- Kneed dit samen met de overige suikerklontjes met de hand door het deeg.
- Laat nogmaals 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Bakken en garneren
- Hel het deeg over in de bakvorm.
- Smelt 30 gram roomboter in een pannetje.
- Smeer de bovenkant van het deeg in met roomboter en bak in de oven in 30 minuten gaar en bruin. Het brood is klaar zodra het hol klinkt als u op de bodem tikt.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Klop de overige roomboter los met wat zout.
- Garneer het brood met kaneel en poedersuiker en serveer met de roomboter.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.