Gorgonzola-vijgentaart
- Haal de vellen filodeeg van elkaar en bestrijk ieder vel met olijfolie. Stapel weer op elkaar.
- Bekleed kleine quichevormpjes met het gestapelde filodeeg en laat rondom overhangen.
- Verwarm de oven voor op 210°C (liefst met onderwarmte).
- Maak de vijgen schoon.
- Snijd in stukken en verdeel over de met deeg beklede vorm.
- Roer honing en tijm door elkaar en bedruppel de vijgen hiermee.
- Snijd de kaas in blokjes en verdeel over de vijgen.
- Vouw het overhangende deeg losjes naar binnen over de vulling en bestrijk licht met olie.
- Bak de taartjes in ongeveer 12 minuten knapperig en gaar.
Vijgen-Parmahamtaart
- Haal de vellen filodeeg van elkaar en bestrijk ieder vel met olijfolie. Stapel weer op elkaar.
- Bekleed kleine quichevormpjes met het gestapelde filodeeg en laat rondom overhangen.
- Verwarm de oven voor op 210°C (liefst met onderwarmte).
- Maak de vijgen schoon.
- Snijd in stukken en verdeel over de met deeg beklede vorm.
- Roer honing en tijm door elkaar en bedruppel de vijgen hiermee.
- Snijd de parmaham en de olijven in stukjes en verdeel over de vijgen.
- Vouw het overhangende deeg losjes naar binnen over de vulling en bestrijk met wat olie.
- Bak de taartjes in ongeveer 12 minuten knapperig en gaar.
Zalmtaartjes
- Haal de vellen filodeeg van elkaar en bestrijk ieder vel met olijfolie. Stapel weer op elkaar.
- Bekleed kleine quichevormpjes met het gestapelde filodeeg en laat rondom overhangen.
- Verwarm de oven voor op 210°C (liefst met onderwarmte).
- Snijd de zalm in blokjes.
- Hak de kappertjes en gedroogde tomaten grof.
- Hak de rucola fijn en meng alles met de mascarpone. Breng op smaak met zeezout.
- Schep de vulling in de vorm en sla de vellen filodeeg hier wat rommelig over.
- Verdeel hierover nog 1 of 2 velletjes deeg over.
- Bak de zalmtaartjes in ongeveer 12 minuten goudkleurig en krokant.
Lege filobakjes om te vullen met een gare vulling naar keuze
- Bestrijk vellen filodeeg met olie en stapel ze op elkaar.
- Knip of snijd ze in vierkantjes.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Leg telkens 2/3 vierkantjes op elkaar en duw ze in de holtes van de muffinvorm of quichevormpjes.
- Bak de bakjes in 10 minuten goudbruin en krokant.
- Vul de filobakjes bijvoorbeeld met ragout, roergebakken garnalen of voor het toetje met mascarpone met verse rode vruchten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.