E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hartige taart

Matthieu

Recept van
Matthieu

Taart
Hartig
(12) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 40 gram roomboter
  • 200 gram patentbloem
  • 8 gram verse gist
  • 6 gram zout
  • 100 gram water

Vulling

  • 80 gram prei
  • 100 gram ui
  • 50 gram rode paprika
  • 55 gram gekookte ham in blokjes
  • 50 gram uitgebakken bacon in blokjes
  • 10 gram bieslook
  • 100 gram groene asperges
  • 60 gram geraspte kaas
  • 6 eieren

Appareil

  • 200 gram melk
  • 30 gram maïzena
  • 100 gram slagroom
  • 200 gram ei
  • 2 gram zout
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zwarte peper (gemalen)
  • 100 gram geraspte kaas

Garnering

  • rucola
  • olijfolie
  • ui
  • peper
  • zout
  • cherrytomaatjes (mix van kleuren)
  • eieren

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een taartvorm met een diameter van 24 centimeter in en bestuif met bloem.
  • Warm de oven voor op 160°C.

Deeg

  • Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een soepel deeg.
  • Laat het 15 minuten rijzen.
  • Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm.

Vulling

  • Kook de eieren.
  • Leg de gepelde eieren in de taartvorm.
  • Blancheer de asperges kort.
  • Snijd de overige ingrediënten in stukjes en vul de taart hier mee op.
  • Leg de asperges bovenop de vulling.

Appareil

  • Meng melk en maïzena.
  • Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe, behalve de geraspte kaas. Klop dit door elkaar.
  • Giet dit mengsel over de vulling in de taartvorm.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de taart gedurende 60 minuten in de hete oven.
  • Laat een klein beetje afkoelen voor serveren.

Garnering

  • Maak de rucola aan met olijfolie, zout en peper.
  • Snijd tomaten, gekookte eieren en ui in kleine schijfjes.
  • Maak de taart hiermee op.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.