E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Herfstspektakel – Buche de Automne

Anouk

Recept van
Anouk

Cake
(3) reviews

Ingrediënten

Chocolade cakerol

  • 175 gram pure chocolade
  • 6 eieren
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 theelepels espressopoeder
  • 1 theelepel kaneel (gemalen)
  • bakspray

Chocolade botercrème topping

  • 225 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 313 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 115 gram pure chocolade, gesmolten en afgekoeld

Dulce de leche botercrème vulling

  • 180 milliliter dulce de leche (gecondenseerde melk)
  • 225 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • mespuntje zout
  • 500 gram poedersuiker

Meringue paddenstoelen

  • 2 eiwitten
  • 0.25 theelepel cream of tartar
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram pure chocolade, gesmolten

Matchacake

  • 110 gram bloem
  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 10 gram matchapoeder
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 40 gram boter
  • 120 milliliter volle melk
  • 1 ei

Marsepeinen lieveheersbeestjes

  • 100 gram marsepein
  • zwarte kleurstof (gel)
  • rode kleurstof (gel)

Samenstellen

  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram matchapoeder
  • 50 gram cacaopoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spray een bakplaat in met bakspray en leg een stuk bakpapier erop.
  • Leg spuitzakken klaar.
  • Leg een cupcakebakvorm en papieren cupcakevormpjes klaar.

Chocolade cakerol

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Laat even afkoelen.
  • Split de eieren.
  • Klop in een staande mixer de eiwitten stijf.
  • Klop in een andere kom op hoge snelheid de eidooiers met de suiker ongeveer 3 minuten door.
  • Schenk de chocolade bij de eidooiers.
  • Vouw het eiwit door het chocolademengsel. Begin met een klein beetje en voeg vervolgens de rest toe.
  • Zeef de cacao-, espresso- en kaneelpoeder boven de kom en vouw erdoorheen.
  • Giet het mengsel in op de bakplaat en strijk glad.
  • Bak ongeveer 20-25 minuten in de hete oven.
  • Leg de cake ondersteboven op een rooster en verwijder voorzichtig het bakpapier. Laat afkoelen.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 110°C.

Chocolade botercrème topping

  • Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
  • Klop de boter luchtig in een staande mixer in ongeveer 5 minuten op middelhoge snelheid.
  • Zet de mixer op een lage snelheid en voeg de poedersuiker in delen toe tot alles goed is gemengd.
  • Zet de mixer weer op middelhoge snelheid en klop het vanille extract erdoor.
  • Voeg de afgekoelde gesmolten chocolade toe en klop nog 2 minuten door.
  • Vul een spuitzak met de chocolade botercrème en leg in de koelkast tot gebruik.

Dulce de leche botercrème vulling

  • Klop de boter door de dulce de leche.
  • Voeg slagroom, vanille-extract en zout toe en klop glad.
  • Klop langzaam de poedersuiker erdoor.
  • Vul een spuitzak met de dulche de leche botercrème en leg in de koelkast tot gebruik.

Meringue paddenstoelen

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Mix de eiwitten in een staande mixer tot ze wit en schuimig worden (nog niet stijf).
  • Voeg de cream of tartar toe.
  • Zet de mixer weer aan en blijf kloppen tot de eiwitten stijf worden.
  • Voeg de suiker toe en klop door tot het eiwit stijf en glanzend is.
  • Vul een spuitzak met de meringue en spuit paddenstoelsteeltjes -en kapjes in verschillende formaten op de bakplaat.
  • Bak de paddenstoelen ongeveer 50 minuten in de warme oven.
  • Laat de meringue volledig afkoelen.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  • Maak een gaatje in de onderkant van de paddenstoelenkapjes en kwast hier een beetje gesmolten chocolade op. Druk het steeltje in het kapje en laat opstijven.

Matchacake

  • Doe papieren cupcakevormpjes in de cupcakebakvorm.
  • Meng in een staande mixer suiker, bloem, matcha poeder, bakpoeder, zout en boter op een lage stand tot en zanderig beslag.
  • Blijf mixen en giet de melk erbij. Blijf kloppen tot een glad beslag.
  • Voeg het ei toe en mix een paar minuten goed zodat het ei wordt opgenomen.
  • Vul de vormpjes met het beslag en bak de cupcakes 20 minuten in de hete oven.
  • Laat afkoelen en verkruimel de cupcakes boven een kom.

Marsepeinen lieveheersbeestjes

  • Verdeel de marsepein in twee ongelijke delen.
  • Meng bij het kleine deel de zwarte kleurstof en bij het grote deel de rode kleurstof.
  • Pak een stuk van de rode marsepein en maak een bolletje.
  • Pak een iets kleiner stuk van de zwarte marsepein en maak een bolletje.
  • Plak de twee bolletjes aan elkaar.
  • Pak voor de stippen een stukje van de zwarte marsepein en rol een dunne sliert.
  • Snijd de sliert in stukjes en druk de stukjes op het rode bolletje.
  • Snijd de bollen verticaal door midden zodat u twee lieveheersbeestjes heeft.

Samenstellen

  • Leg de cakerol op het aanrecht.
  • Verdeel een goede laag botercrèmevulling over de cake en rol voorzichtig, maar stevig op.
  • Wikkel in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
  • Leg een beetje van het groene cupcake-kruim op een bord, dit is het mos.
  • Haal de koude cakerol uit de koelkast en smeer in met de chocolade botercrème. Leg de rol vervolgens op het mos op de schaal.
  • Leg de paddenstoelen tegen de boomstam aan en bekleed hier en daar met wat ‘mos’.
  • Verdeel de lieveheersbeestjes over de boomstam.
  • Bestuif de taart met poedersuiker, matcha poeder en cacaopoeder.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.