Bakgereedschap
- plasticfolie
- deegroller
- 8 taartringen van 8 centimeter Ø en 2,5 centimeter hoog
- bakplaat, bekleed met bakpapier
Boterdeeg
- Meng de bloem met de boter, de suiker, het ei, het zout en de vanille kort tot een homogeen deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Fragipane
- Draai de boter tot een witte massa in de keukenmachine.
- Meng de suiker en het amandelmeel eerst goed door elkaar en meng vervolgens door de boter.
- Meng de citroenrasp en de eieren erdoorheen.
- Spatel de bloem kort door het beslag.
- Je kunt de frangipane maximaal een week in de koelkast bewaren.
Karamel
- Klop de slagroom met de honing op tot yoghurtdikte.
- Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een grote pan op laag vuur.
- Voeg de opgeklopte slagroom toe en kook de karamel al roerende 3 minuten.
Gekaramelliseerde noten
- Kook het water met de suiker.
- Voeg na 1 minuut de noten toe.
- Blijf op een laag vuur roeren tot al het vocht is verdampt.
- Smelt in een andere pan de boter en voeg de noten toe.
- Karamelliseer de noten door langzaam te roeren; de suiker smelt en wordt bruin.
- Stort de noten op een bakpapier of bakmatje en laat afkoelen.
Afwerking van de taartjes
- Verwarm de oven voor tot 180 graden.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 2,5 millimeter dik en steek plakjes uit die iets groter zijn dan de taartringen.
- Leg de plakjes boterdeeg in de taartringen en druk voorzichtig aan.
- Snijd het overtollige deeg af en prik de bodem een paar keer in met een vork.
- Zet de taartringen op de bakplaat.
- Vul ze met de frangipane en verdeel er de gehakte noten over. Bak de taartjes 15 minuten in de oven.
- Vul de taartjes zodra ze uit de oven komen tot aan de rand met de karamel en laat volledig afkoelen.
- Maak af met de gekaramelliseerde noten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.