Bakgereedschap
- Mixer met toebehoren
- Keukenweegschaal
- Foodprocessor
- 2 springvormen Ø 15 cm
- Bakpapier
- 2 Steelpannen
- 2 kommen
- 2 afkoelplaatjes
- Spuitzak
- Spuitflesje
- Acetaatfolie
- Maatbeker
- Garde
- Vershoudfolie
- 3 spatels
- Draaiplateau
- Taartkarton (goud)
- Taartrooster
- Taartschraper
- Satéprikker
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Taart
- Klop boter en suiker met de mixer tot een luchtig geheel.
- Volg met de eieren, klop nogmaals en voeg het vanille extract toe.
- Zeef bloem, baksoda, bakpoeder, cacao en zout boven het botermengsel. Voeg sour cream toe en klop tot alles goed met elkaar vermengd is.
- Bekleed de springvormen met bakpapier, vet de randen in met een beetje boter en verdeel het beslag hierin.
- Plaats de springvormen in de voorverwarmde oven en bak de taarten in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taarten enkele minuten afkoelen, haal ze uit de springvorm en laat volledig afkoelen op het taartrooster.
Vulling 1
- Was en ontpit de kersen en snijd ze doormidden.
- Klop in de mixer de mascarpone los met suiker en citroenrasp.
- Voeg vervolgens de slagroom toe en klop tot een luchtige massa.
- Schenk tot slot de limoncello erbij en meng goed met een spatel.
Vulling 2
- Zeef de amarena kersen, vang de siroop op in een maatbeker en snijd de kersen doormidden.
- Verhit de siroop met 50 milliliter water, suiker en kersensiroop tot de suiker is opgelost.
- Klop de mascarpone los met de citroenrasp.
- Voeg vervolgens de slagroom toe en klop tot een luchtige massa.
- Schenk de kersensiroop erbij en meng goed met een spatel.
Tempereer siroop
- Breng een pan met 50 milliliter water en suiker aan de kook en voeg, als er bubbels ontstaat, kersenlikeur toe.
- Roer goed door, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Schenk de siroop in het spuitflesje.
Garnering
- Verhit een pan met water, breek de pure chocolade in stukken en voeg aan een kom toe.
- Smelt 150 gram chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.
- Klop boter, suiker en vanille extract met de mixer luchtig.
- Schep al kloppend de gesmolten chocolade toe en mix tot een luchtig geheel.
- Voeg slagroom toe als het mengsel te droog wordt.
- Voeg de cacao toe, meng goed en voeg tot slot de zwarte kleurstof toe.
- De kleur wordt intenser naarmate de crème langer staat.
- Smelt opnieuw 150 gram chocolade au bain-marie en voeg de gesmolten chocolade aan een spuitzak toe.
- Spuit op acetaatfolie kleine boompjes en laat opstijven in de koelkast of vriezer.
Afwerken/decoratie
- Snijd beide taarten over de breedte doormidden.
- Leg het taartkarton klaar en plaats daarop de eerste taartlaag.
- Maak een rand van zwarte botercrème en schep binnen de rand een laagje van vulling 2.
- Plaats de tweede taartlaag erbovenop.
- Bestrijk deze laag met de tempereer siroop en volg met een laagje van vulling 2.
- Plaats de derde taartlaag erbovenop.
- Bestrijk deze laag weer met tempereer siroop en volg met een laagje van vulling 1. Verdeel hierover de verse kersen en eindig met taartlaag 4.
- Smeer de taart vervolgens af met een dikke laag zwarte botercrème en trek de laag strak met de taartschraper.
- Plaats tot slot de chocolade boompjes op de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.