Brood
- Doe bloem, zout en gist in een mengkom. Zorg er voor dat gist en zout elkaar nog niet aanraken.
- Voeg melk en eieren toe en meng alles goed door elkaar.
- Snijd de boter in blokjes en voeg deze een voor een toe. Mix nog 5 minuten goed door.
- Doe het deeg in een licht geoliede schaal en bedek met huishoudfolie. Laat rijzen tot dubbele grootte.
Groene pesto
- Rooster de pistachenoten in een hete koekenpan.
- Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een blender en mix goed door elkaar tot een pasta.
- Schenk vervolgens in een dun straaltje de olie er bij tot een mooie pesto ontstaat.
- Doe in een schaaltje en zet opzij.
Rode pesto
- Doe alle ingrediënten behalve de olie in een blender en mix tot een pasta.
- Schenk vervolgens al mixend olijfolie bij de pasta tot een gladde pesto onstaat.
- Breng op smaak met zout.
- Doe in een schaaltje en zet op zij.
Samenstellen
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bestuif de werkbank met bloem.
- Stort het deeg op de werkbank.
- Verdeel het deeg in 3 gelijke delen. Maak er mooie bollen van.
- Rol een deegbal dun uit.
- Smeer hier de groene pesto over.
- Rol de tweede deegbol uit tot dezelfde grootte en leg dit op de plak met groene pesto.
- Smeer in met rode pesto.
- Rol de derde deegrol uit tot dezelfde grootte en leg dit op de plak met rode pesto.
- Gebruik een liniaal en druk zachtjes lijnen in het deeg tot het in zestien stukken is verdeeld: begin met een kruis en verdeel dan steeds ieder stuk weer door de helft.
- Zet een borrelglaasje op het midden van de cirkel en snijdt met een pizzasnijder of scherp mes de deegplakken over de lijnen in tot aan het glaasje.
- Pak 2 stukken tegelijk met duimen en wijsvinger vast en draai 2 halve slagen naar buiten toe (linkerhand naar links en rechterhand naar rechts).
- Doe dit 8 keer zodat alle 16 stukken gedraaid zijn.
- Pak dan van elk blad 2 uiteinden vast en duw een slag naar buiten. Druk de onderkant van de uiteinden aan elkaar en twist nog 1 x. Draai vervolgens nog een keer zodat de naadjes onder zitten. Doe dit 8x totdat de hele bloem klaar is.
- Laat de bloem 20 minuten rusten onder plastic folie.
- Leg de bloem op de beklede bakplaat.
- Kluts het ei en bestrijk de bloem hiermee.
- Bak het brood in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.