Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Springvorm(en) van ø 22 centimeter (4x)
- Handmixer
- Spatel
- Deegroller
- Kwastje
- Spuitzakken
- Gekarteld spuitmondje
- Boetseermesjes
- Touw
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet de springvorm(en) van ø 22 centimeter in.
Cake
- Klop de eieren en de suiker luchtig.
- Voeg de bloem, cacao en bakpoeder toe.
- Meng daarna de gemalen walnoten door het beslag.
- Verdeel het beslag in 4 delen. Giet elk deel in een springvorm van ø 22 centimeter.
- Bak het beslag in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar.
- Laat alles afkoelen op een taartrek.
Creme
- Meng de sinas met de Plazma tot het een plakkerig geheel wordt. Het kan zijn dat je wat Plazma overhoudt.
- Mix de boter en poedersuiker er doorheen.
- Voeg het eigeel beetje bij beetje toe.
Afwerken
- Maak van het fondant onderwerpen die op het schilderij te zien zijn. Denk hierbij aan de klok, mieren, cijfers en wijzers.
- Beschilder ze met de kleurstof.
- Stapel de biscuits op elkaar met crème tussen elke laag.
- Smeer de taart af met crème.
- Snijd een hoek uit de taart en leg dit stuk boven op het grote stuk.
- Meng de overgebleven crème met een beetje cacao.
- Doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
- Maak mooie toefjes bovenop de taart.
- Knoop het zoethout aan elkaar zodat het een stevige tak wordt.
- Verdeel de fondant onderwerpen over de taart.
- Garneer met wat walnoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.