E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

In het moment

Nina laat zich in deze taart inspireren door een schilderij van Dali. Ook haar Bosnische roots krijgen een rol. Ze maakt een crème van Plasma (koekjes uit Bosnië) met sinas en dat zorgt voor een bijzonder geheel. Bovendien is deze taart een echt plaatje om te zien.

Nina

Recept van
Nina

Taart
(13) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 6 eieren
  • 150 gram suiker
  • 100 gram gemalen walnoten
  • 40 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 1 theelepel bakpoeder

Creme

  • 600 gram Plazma (ground biscuit)
  • 0.5 liter sinas
  • 500 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram poedersuiker
  • 8 eigelen

Afwerken

  • witte fondant
  • zwart fondant
  • oranje rolfondant
  • goudpoeder
  • groene kleurstof
  • bruine voedselkleurstof
  • blauwe kleurstof
  • zoethoutstokjes
  • handje walnoten
  • gele fondant

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Springvorm(en) van ø 22 centimeter (4x)
  • Handmixer
  • Spatel
  • Deegroller
  • Kwastje
  • Spuitzakken
  • Gekarteld spuitmondje
  • Boetseermesjes
  • Touw

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Vet de springvorm(en) van ø 22 centimeter in.

Cake

  • Klop de eieren en de suiker luchtig.
  • Voeg de bloem, cacao en bakpoeder toe.
  • Meng daarna de gemalen walnoten door het beslag.
  • Verdeel het beslag in 4 delen. Giet elk deel in een springvorm van ø 22 centimeter.
  • Bak het beslag in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar.
  • Laat alles afkoelen op een taartrek.

Creme

  • Meng de sinas met de Plazma tot het een plakkerig geheel wordt. Het kan zijn dat je wat Plazma overhoudt.
  • Mix de boter en poedersuiker er doorheen.
  • Voeg het eigeel beetje bij beetje toe.

Afwerken

  • Maak van het fondant onderwerpen die op het schilderij te zien zijn. Denk hierbij aan de klok, mieren, cijfers en wijzers.
  • Beschilder ze met de kleurstof.
  • Stapel de biscuits op elkaar met crème tussen elke laag.
  • Smeer de taart af met crème.
  • Snijd een hoek uit de taart en leg dit stuk boven op het grote stuk.
  • Meng de overgebleven crème met een beetje cacao.
  • Doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Maak mooie toefjes bovenop de taart.
  • Knoop het zoethout aan elkaar zodat het een stevige tak wordt.
  • Verdeel de fondant onderwerpen over de taart.
  • Garneer met wat walnoten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.