Bakgereedschap
- Steelpan (2x)
- Cutter
- Mengkom
- Siliconenmat
- Koolstofpatroon
- Sifon
- Spuitzak
- Glad spuitmondje
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 230 graden (conventioneel).
Soezen
- Verwarm de melk, de boter en het water in een pan.
- Voeg de bloem toe en laat het deeg zachtjes bakken voor 1 à 2 minuten.
- Doe het mengsel in een kom en meng de eieren hier 1 voor 1 doorheen.
- Voeg naar smaak gemalen zeezout aan het mengsel toe.
- Spuit de soezen op 2 bakplaten met een kartelspuit.
- Zet in de oven en bak gedurende 5 minuten. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en bak nog eens 30 minuten.
Kaasvulling
- Klop de slagroom op met de klopfix.
- Snijd de pancetta in blokjes en voeg toe aan de slagroom, samen met de andere ingrediënten.
Parmezaanse kaas tuiles
- Verwarm de oven voor op 180 graden (conventioneel)
- Rasp de Parmezaanse kaas en leg op een siliconenmat in een vorm naar keuze.
- Bak gedurende 5 tot 10 minuten en laat buiten de oven afkoelen.
Karamel
- Kook de azijn in.
- Maak een gouden karamel van de suiker en het water.
- Voeg de ingekookte azijn, de boter en de mosterd toe aan de karamel en roer goed door.
Afwerking/decoratie
- Vul elk soesje met de spek-kaasvulling met behulp van een spuitzak met een glad spuitmondje.
- Maak een ring van +/- 20 soesjes en plak ze aan elkaar vast door de soesjes een voor een in de karamel te dopen.
- Zet daar een ring bovenop met een soesje minder, enzovoort.
- Plak tuiles met behulp van een beetje karamel vast tegen de croquembouche ter decoratie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.