Deze Zoetermeerse worstenbroodjes met Italiaanse touch zijn volgens Robèrt échte worstenbroodjes. Ze zijn goed gevuld en het deeg hapt volgens Janny lekker weg.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Kommen
- Koekenpan
- Keukenmachine
- Deeghaak
- Bakplaat
- Kwast
- Bakpapier
Voorbereiding voor de worstenbroodjes
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
Deeg
- Kneed alle ingrediënten tot een elastisch deeg.
- Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en bol ze direct op.
- Laat de deegbollen 10 minuten rusten.
Vulling
- Snijd de ui, peterselie en peper fijn.
- Voeg de dulce pimenton, oregano, paneermeel, Italiaanse kruiden, ei en het gemengde gehakt toe aan het ui-mengsel.
- Snijd de pancetta in stukjes, bak deze kort in een koekenpan en voeg het toe aan het gehaktmengsel.
- Verdeel de gehaktvulling in worstjes van 30 gram.
- Haal het worstje door de paneermeel en wikkel er een plakje prosciutto omheen.
Opbouw van worstenbroodjes
- Rol de deegbollen uit tot ovale plakjes en leg hier een worstje op.
- Vouw de zijkanten van het deeg over de uiteindes van het worstje en vouw vervolgens de bovenkant dicht.
- Rol het worstenbroodje glad en leg het, met de naad naar beneden, op een beklede bakplaat.
- Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei en laat ze 10 minuten rusten.
- Bestrijk de worstenbroodjes nog een keer met het ei.
- Bak de worstenbroodjes gaar in ongeveer 17 minuten in de voorverwarmde oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.