Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Bruineer de pecannoten circa 5 minuten in de warme oven.
- Vet een bakblik in met een diameter van 25 centimeter en hoogte van minstens 8 centimeter.
Biscuit
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten samen met kristalsuiker stijf.
- Klop in een andere kom boter, eidooiers, poedersuiker en zout tot een egale crème.
- Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en voeg dit toe aan de zachte crème.
- Klop op hoge snelheid tot een glad mengsel. Spatel de eiwitten erdoor en vervolgens de bloem en specerijen.
- Schep het beslag in het bakblik en bak de taart in circa 40 minuten gaar.
Espresso-botercrème
- Meng maïzena met een scheutje melk.
- Klop de dooiers door het maïzenapapje.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
- Doe room, melk, 100 gram suiker, vanillemerg en espresso in een pannetje en breng aan de kook.
- Schenk een beetje van het warme slagroommengsel bij het maïzenamengsel en roer goed door.
- Schenk dit terug in de pan en blijf roeren totdat het indikt.
- Schenk op een bord en laat afkoelen in de koeling.
- Klop in een keukenmachine boter en overige suiker tot een luchtige crème.
- Voeg hier het afgekoelde espresso-mengsel aan toe en meng tot een stevige botercrème.
- Houd een paar mooie pecannoten apart voor decoratie. Hak overige noten grof en meng deze door de botercrème.
Toffee
- Laat suiker en water karamelliseren.
- Zodra het de gewenste kleur heeft, voeg boter toe en roer goed door.
- Haal de pan van het vuur en meng mascarpone door de karamel. Indien er klontjes in de toffee zitten, zet het even op het vuur en roer goed door.
- Laat iets afkoelen voor gebruik.
Chocoladecrème
- Smelt chocolade samen met de gecondenseerde melk au bain-marie.
- Laat iets afkoelen voor gebruik.
Samenstellen
- Snijd de cake in vier gelijke plakken.
- Leg de onderste cake op de werkbank en smeer hier een goede laag espresso-botercrème op.
- Bedek met een tweede cakeplak en smeer hier een goede laag chocoladecrème op.
- Dek af met een derde cakeplak en verdeel hier weer een laag espresso-botercrème op.
- Sluit af met de vierde cake.
- Schenk de toffee op de bovenste cakeplak.
- Smeer de zijkant van de taart af met botercrème.
- Garneer met pecannoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.