Let op! Het deeg van deze koekjes moet je na bereiding minimaal een uur in de koelkast laten rusten. Wil je je eigen jam maken bij deze koekjes?
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hak de amandelen fijn en zet opzij.
Zo maak je de jamkoekjes
- Mix de boter, suiker en eidooier tot een glad mengsel.
- Meng de maïzena, bloem en bakpoeder en voeg dit in kleine hoeveelheden aan het botermengsel.
- Vorm het tot een samenhangend deeg. Het deeg moet niet aan je handen plakken.
- Verpak het deeg in folie en laat het minimaal een uur in de koelkast hard worden. Langer mag ook.
- Vorm het deeg na het rusten in kleine bolletjes van 15 gram.
- Haal de bolletjes door het eiwit en dan door de gehakte amandelen.
- Zet de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dep de steel van een pollepel in een beetje bloem, druk dan een gaatje in het koekje. Doe dit voorzichtig zodat het koekje niet barst.
- Zet de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Druk na 10 minuten bakken de bolletjes opnieuw rustig met de pollepel zodat het gaatje goed zichtbaar blijft.
- Bak de koekjes nog 10-13 minuten af tot ze goudbruin zijn.
- Verwarm ondertussen in een pannetje de jam met suiker. Laat dit even op een middelhoog vuurtje koken totdat de suiker goed is opgelost.
- Vul na het bakken van de koekjes de kuiltjes in met de jam. Gebruik hiervoor een klein lepeltje.
- Laat de jam nog even afkoelen en geniet!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.