Voorbereidingen
- Wel de rozijnen (het liefst) 48 uur van te voren. (zie rozijnen)
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bakgereedschap
- keukenmachine met toebehoren
- handmixer
- smoother & chopper (optioneel)
- bakvormen (Ø 20 en Ø 15 centimeter)
- ronde uitsteker (Ø 2 centimeter)
- uitsteker cijfer 5
- uitstekers letters (naar keuze)
- uitstekers bloemen
- taartzaag
- bakpapier
- plaatje om te koelen (crème)
- reliëfstok voor sierrandje
- plastic buisjes (dowels)
- spuitzak
- glad spuitmondje
- gekarteld spuitmondje
- rolstok voor fondant
- glaceermes
- deegroller
Rozijnen
- Spoel de rozijnen en voeg ze samen met de brandewijn, een kaneelstokje, de suiker en de citroenrasp in een pan.
- Breng het mengsel aan de kook; haal het dan van het vuur en giet het in een pot. Laat het geheel zo’n 48 uur wellen.
Biscuit
- Bekleed de bakvormen met bakpapier.
- Meng de bloem, het zout en de maïzena
- Klop de eiwitten stijf met suiker. Spatel er dan de dooiers, de citroenrasp en tenslotte het bloemmengsel doorheen. Bak het geheel in 25-30 minuten gaar.
Crème
- Meng de bloem met de melk – schenk het door een zeef in de pan.
- Voeg het vanillestokje toe – breng de substantie aan de kook en blijf constant roeren.
- Wanneer het geheel dikker wordt: schenk het uit over het plaatje om te koelen en dek het af met folie. Laat afkoelen.
- Klop de boter met poedersuiker wit romig en voeg in gedeeltes het bloem/melk-mengsel toe.
Room
- Week de gelatine in koud water.
- Breng melk aan de kook.
- Klop de dooiers met de suiker en de maïzena schuimig wit – giet hier een beetje van de kokende melk bij en giet dan alles terug in de pan.
- Voeg de gelatine en boter tegelijk toe – roer het geheel goed door en laat het afkoelen.
- Klop intussen de slagroom stijf en spatel hier de afgekoelde room doorheen.
Abrikozenjam
- Verwijder de pitten van de abrikozen en snijd ze in stukjes.
- Verhit ze op een matig vuur met de suiker, kaneel, anijs en klein beetje water.
- Laat het mengsel 15 minuten zachtjes koken.
- Bindt het geheel met een beetje custard en laat het afkoelen.
Marsepein
- Maal het amandelmeel en de poedersuiker heel fijn in de chopper.
- Voeg het amandelextract en het eiwit toe tot het geheel gebonden is.
- Breng de marsepein op kleur met rode en gele kleurstof.
Taart opbouwen
- Snijd de taart in drie gelijke lagen.
- Spuit een rand crème op de buitenring van de onderste laag. Schep hier de abrikozenjam in.
- Dek deze laag af met de middelste laag cake – spuit ook daar weer een ring crème op.
- Verdeel de rozijnen en wat vocht over de bodem en dek die af met de room. Leg hier de laatste laag cake op en strijk die af met de crème.
- Bekleed de taart met lichtgroen fondant. Werk af met crème, marsepein en fondant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.