Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.
Hapjes
- Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 2 mm dik.
- Prik er heel veel gaatjes in en steek er zoveel mogelijk rondjes van 10 cm Ø uit.
- Als je een muffinvorm gebruikt, maak de rondjes dan wat groter; het is de bedoeling dat ook de zijkanten van de vormpjes (grotendeels) met deeg bekleed worden.
- Leg de bladerdeegrondjes in de holtes van de bakvorm en bak de deegkuipjes blind in ongeveer 20 minuten gaar.
- Verwijder de blinde vulling en vul de deegkuipjes met bechamelsaus.
- Verdeel er een beetje ui, paprika en kaas over en zet de hapjes nog ca. 12-15 minuten terug in de oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant en de kaas lekker gesmolten is.
Bechamelsaus
- Breng 100 milliliter melk aan de kook met de boter.
- Haal de pan van het vuur, voeg de bloem toe en roer goed door met een spatel tot een homogene massa ontstaat.
- Zet de pan op laag vuur en gaar de roux al roerende 1 minuut.
- Haal de pan van het vuur en spatel het ei erdoorheen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Slap het geheel af met 150 milliliter melk.
- Roer er tot slot nog 100 gram kaas of andere vulling naar keuze doorheen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.