Bakgereedschap
- Foodprocessor
- Keukenmachine met toebehoren
- Bakspray
- Rooster
- Kwast
Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vouw een cornetje van bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 220-230 graden.
Frangipane
- Vermaal de pecannoten in de foodprocessor.
- Voeg suiker en kaneel toe en pulseer door elkaar.
- Voeg het ei toe en tot slot de boter.
- Mix tot een smeerbare massa.
- Is de frangipane te dun, voeg dan een eetlepel bloem toe. Is het te dik, voeg dan een klein beetje losgeklopt ei toe.
Brooddeeg
- Verwarm de melk tot hij lauwwarm is.
- Los de gist erin op.
- Kneed alle ingrediënten kort tot een egaal deeg.
- Dek af met folie en laat op het werkblad rusten terwijl je doorgaat met het recept.
- Snijd de appels in kleine blokjes
- Rol het deeg uit tot een plak van 50 x 30 centimeter.
- Verdeel de frangipane over de helft van het deeg. Houd aan de bovenzijde ongeveer een centimeter vrij.
- Verdeel de rozijnen, walnoten en appelblokjes erover.
- Bestrijk de vrije bovenzijde met wat water en vouw het deeg dubbel.
- Druk de bovenkant aan zodat het deeg goed aan elkaar zit
- Snijd 12 plakken van 4 centimeter breed van het deeg.
- Pak de uiteinden van het deeg en draai 2-3 keer rond.
- Leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Spuit wat bakspray op folie en dek hiermee de broodjes af.
- Laat de broodjes circa 40 minuten rijzen.
- Bak in ongeveer 12 minuten af.
Abrikozengelei
- Breng de abrikozen, water, geleisuiker en suiker aan de kook en laat een paar minuten doorkoken.
- Pureer met een staafmixer.
- Als de puree iets te dik is voeg dan nog wat extra water toe.
Glazuur
- Pers de citroen.
- Meng wat sap met de poedersuiker tot een dikke, maar vloeibare massa.
- Schep in het cornetje en vouw dicht.
Afwerking
- Bestrijk de koffiebroodjes met de abrikozengelei zodra ze uit de oven komen.
- Laat ze iets afkoelen op een rooster.
- Spuit dunne lijnen van glazuur over de broodjes.
- Bestrooi met wat gehakte walnoten en pecannoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.