E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kan ook bij de thee

Deze goedgevulde koffiebroodjes van Arjen zijn niet alleen lekker bij de koffie, maar ook bij de thee. Zoals de naam al zegt. Hij vult de broodjes met frangipane, appels, rozijnen, walnoten en een vleugje kardemom. Het geheel wordt afgestreken met een lekkere abrikozengelei en gegarneerd met nootjes.

Arjen

Recept van
Arjen

Brood
(0) reviews

Ingrediënten

Frangipane

  • 1 ei
  • 125 gram pecannoten
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 7 gram kaneel

Brooddeeg

  • 40 gram verse gist
  • 180 gram volle melk
  • 500 gram patentbloem
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 10 gram zout
  • 1 gram kardemom (gemalen)
  • 100 gram gemengde rozijnen
  • 4 Elstar appels
  • 100 gram walnoten

Abrikozengelei

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram water
  • 35 gram geleisuiker
  • 35 gram kristalsuiker

Glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • sap van 1 citroen

Afwerking

  • 25 gram walnoten
  • 25 gram pecannoten

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Foodprocessor
  • Keukenmachine met toebehoren
  • Bakspray
  • Rooster
  • Kwast

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Vouw een cornetje van bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 220-230 graden.

Frangipane

  • Vermaal de pecannoten in de foodprocessor.
  • Voeg suiker en kaneel toe en pulseer door elkaar.
  • Voeg het ei toe en tot slot de boter.
  • Mix tot een smeerbare massa.
  • Is de frangipane te dun, voeg dan een eetlepel bloem toe. Is het te dik, voeg dan een klein beetje losgeklopt ei toe.

Brooddeeg

  • Verwarm de melk tot hij lauwwarm is.
  • Los de gist erin op.
  • Kneed alle ingrediënten kort tot een egaal deeg.
  • Dek af met folie en laat op het werkblad rusten terwijl je doorgaat met het recept.
  • Snijd de appels in kleine blokjes
  • Rol het deeg uit tot een plak van 50 x 30 centimeter.
  • Verdeel de frangipane over de helft van het deeg. Houd aan de bovenzijde ongeveer een centimeter vrij.
  • Verdeel de rozijnen, walnoten en appelblokjes erover.
  • Bestrijk de vrije bovenzijde met wat water en vouw het deeg dubbel.
  • Druk de bovenkant aan zodat het deeg goed aan elkaar zit
  • Snijd 12 plakken van 4 centimeter breed van het deeg.
  • Pak de uiteinden van het deeg en draai 2-3 keer rond.
  • Leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Spuit wat bakspray op folie en dek hiermee de broodjes af.
  • Laat de broodjes circa 40 minuten rijzen.
  • Bak in ongeveer 12 minuten af.

Abrikozengelei

  • Breng de abrikozen, water, geleisuiker en suiker aan de kook en laat een paar minuten doorkoken.
  • Pureer met een staafmixer.
  • Als de puree iets te dik is voeg dan nog wat extra water toe.

Glazuur

  • Pers de citroen.
  • Meng wat sap met de poedersuiker tot een dikke, maar vloeibare massa.
  • Schep in het cornetje en vouw dicht.

Afwerking

  • Bestrijk de koffiebroodjes met de abrikozengelei zodra ze uit de oven komen.
  • Laat ze iets afkoelen op een rooster.
  • Spuit dunne lijnen van glazuur over de broodjes.
  • Bestrooi met wat gehakte walnoten en pecannoten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.