E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kaneelbroodjes recept

Niet te missen tijdens een lekkere lunch of ontbijt: Zweedse kaneelbroodjes. En goed nieuws, ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken.

Brood
(157) reviews

Ingrediƫnten

Kaneelbroodjes

  • Croissantdeeg (zo maak je het zelf)
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • 50 gram roomboter
  • Kaneel (op smaak)

Bereidingswijze

Kaneelbroodjes maken

  • Rol het croissantdeeg uit. Wil je het liever zelf maken? Zo doe je dat!
  • Smelt in een pannetje de boter en meng daar de kaneel doorheen.
  • Verdeel met een spatel het botermengsel over het croissantdeeg.
  • Strooi als je het lekker vindt nog extra kaneel over het croissantdeeg.
  • Tot slot strooi je de basterdsuiker over het deeg.
  • Rol het deeg op en snijd plakjes.
  • Leg de kaneelbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze op 160 graden voor ongeveer 10 minuten.
  • Vind je het lekker om de kaneelbroodjes met glazuur te eten? Meng dan een beetje water of melk met poedersuiker en besprenkel je cinnamon rolls hiermee.
  • En dan: smullen maar!

Is kaneel gezond?

LEES HET HIER

Nog meer lekkere Zweedse recepten:

Er nog veel meer Zweedse recepten die worden gegeten tijdens de Zweedse koffiepauze ‘fika’.

Alles over fika

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.