E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Karamelcakejes van Robèrt

Klaar in een handomdraai, deze karamelcakejes van Robèrt. De dulce de leche maakt de cakejes boterzacht. De fudge druipt zo vanaf het cakeje je mond in...

Cake
(69) reviews

Ingrediënten

Cakejes

  • 100 gram zachte boter
  • 50 gram dulce de leche
  • 50 gram kandijsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder

Afwerking

  • dulce de leche
  • 30 gram fudge

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • 1 flexibele vorm voor cannelés van 5 centimeter doorsnede en 5 centimeter hoog

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.

Cakejes

  • Klop de zachte boter tot een crème.
  • Meng de melkkaramel en de kandijcassonade erdoor.
  • Voeg de eieren één voor één toe.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel door het beslag.
  • Vul de flexibele vorm voor de helft, strooi er wat stukjes fudge in en vul verder tot op 3/4.
  • Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden.

Afwerking

  • Verwarm een beetje melkkaramel en giet boven op de karamelcakejes.
  • Werk af met kleine stukjes fudge.

(Bron: Robèrt van Beckhoven / de foto is ter illustratie)

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.