Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Vet een taartvorm met een diameter van 21 centimeter in en bestuif met bloem.
- Maak de spicy cacao door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
Chocoladebiscuit
- Klop eieren en suiker een aantal minuten lang luchtig.
- Zeef de bloem 2 keer en voeg twee eetlepels van het spicy cacaomengsel, zout, vanillesuiker en maïzena aan toe. Meng goed door elkaar.
- Spatel het droge mengsel luchtig door het natte mengsel.
- Giet in de ingevette vorm en bak in ongeveer een half uur af in de warme oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Snijd de taart in 2 of 3 lagen (afhankelijk van de hoogte van de taart).
Karamelsaus
- Laat de suiker karamelliseren in een (steel)pan met dikke bodem.
- Zodra de suiker een karamelkleur heeft, haal de pan van het vuur en voeg boter en slagroom toe.
- Roer goed door, laat even afkoelen en breng op smaak met zout.
Gekarameliseerde hazelnoten
- Laat suiker karamelliseren in een pan.
- Steek satéprikkers in de hazelnoten en doop deze een voor een in de karamel.
- Laat hangend over de werkbank drogen zodat mooie karamelslierten ontstaan.
Gezouten karamelcrème
- Verwarm eiwit en suiker au bain-marie tot de suiker is opgelost.
- Giet het warme mengsel over in de bak van de keukenmachine en klop op tot het is afgekoeld.
- Snijd boter in blokjes en voeg 250 tot 300 gram boter beetje bij beetje toe.
- Breng op smaak met de karamelsaus en zout.
- Voeg eventueel wat gehakte gekarameliseerde hazelnoten toe.
Hazelnoot-nougatine
- Rooster de hazelnoten in een koekenpan.
- Laat de witte basterdsuiker en olie karamelliseren.
- Hak de hazelnoten in stukjes en roer door de karamel.
- Stort dit op een vel bakpapier, leg hier een tweede vel papier op en rol het mengsel uit.
- Laat afkoelen en opstijven.
Samenstellen
- Leg een laag chocoladebiscuit op de werkbank.
- Bestrijk met de karamelcrème.
- Bedek met de tweede laag en druk zacht aan.
- Indien u een derde cakelaag heeft, herhaalt u bovenste stappen.
- Smeer de taart af met de karamelcrème.
- Giet de karamelsaus over de taart.
- Decoreer met de gekarameliseerde hazelnoten en in stukken gebroken nougatine.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.