Het lijkt maar één puntje taart, maar van deze cartoon cake raak je helemaal gevuld met smaken van kersen en chocolade.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Eetbare lijm
- Rietjes
- Citroenpers
- Bakpapier
- Kommen
- Zeef
- Taartzaag
- Ovenrooster
- Springvormen
- Staafmixer
- Spuitzakken
- Acetaatfolie
- Kwast
- Thermometer
- Siliconenmal bal, cremeux
- Siliconenmal bal voor om cremeux heen
- Pannenlikker
- Onderzetter
- Bakpapier
- Liniaal
- Paletmes
- Deegschraper
- Deegroller
- Snijplank
- Vormen voor rondjes
Voorbereiding voor de cartoon cake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Week de gelatine in een bakje met koud water.
- Bekleed 2 vierkante springvormen van 22 centimeter met bakpapier.
- Spray 2 vierkante springvormen van 22 centimeter in met bakspray.
Cartoon cake biscuits
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten met het zout luchtig in een vetvrije kom.
- Voeg dan de helft van de suiker toe en klop de eiwitten stijf.
- Meng de eidooiers met de overgebleven suiker en de citroenrasp luchtig in een kom.
- Spatel ¼ deel van het opgeklopte eiwit door het eigeelmengsel.
- Voeg in beetje bij beetje de rest van de opgeklopte eiwitten toe.
- Zeef de bloem boven het beslag en spatel dit er voorzichtig door.
- Weeg 550 gram beslag af (ongeveer de helft), voeg hier de cacao aan toe en meng dit goed door.
- Giet het neutrale beslag en het cacaobeslag in 2 aparte springvormen en strijk de bovenkant glad.
- Bak de biscuits gaar in 20 tot 25 minuten. Wissel de vormen na 10 minuten om.
- Haal de biscuits uit de oven en laat ze afkoelen in de vriezer tot de opbouw van de cartoon cake.
Kersenjam
- Verwarm de kersen in een steelpan.
- Roer dan de suiker en de citroensap door de warme kersen.
- Breng het mengsel aan de kook als de suiker is gesmolten.
- Laat de jam rustig pruttelen tot het een beetje indikt.
- Pureer de jam tot een glad geheel.
- Zet 50 gram kersenjam apart.
- Laat de rest van de kersenjam afkoelen in de koelkast.
Chocolade decoratie
- Verwarm de pure chocolade au bain-marie.
- Laat de pure chocolade afkoelen tot ongeveer 32 graden.
- Smeer de siliconenmal voor cremeux ballen in met de pure chocolade en zet dit in de vriezer.
- Doe de overgebleven pure chocolade in een spuitzak en spuit steeltjes op het bakpapier.
- Verwarm de ruby chocolade au bain-marie.
- Koel de chocolade terug tot 27 graden.
- Verdeel de ruby chocolade over de siliconenvorm met halve bolletjes en zet dit in de koelkast.
- Haal de siliconenvorm uit de koelkast, vul de halve bolletjes met kersen cremeux en zet deze terug in de koelkast.
- Haal de ruby decoratie uit de mal, verwarm de randjes van de chocolade en plak de twee helften op elkaar.
Kersen cremeux
- Klop het ei los.
- Breng de kersenjam aan de kook.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg het losgeklopte ei toe.
- Meng de suiker door het mengsel en zet de steelpan terug op het vuur.
- Doe de boter en de gelatine in een kom.
- Giet het warme kersenmengsel hier overheen.
- Roer dit tot een gladde cremeux, vul de siliconen bolvormen en doe in elk bolletje een bevroren Amarena kers.
- Zet de siliconen vorm in de vriezer.
Italiaanse meringue botercrème
- Klop de eiwitten met 60 gram suiker en een snufje zout in een kom stijf.
- Verwarm de overgebleven suiker met het water in een steelpan tot 120 graden.
- Giet de hete suikersiroop bij de stijfgeklopte eiwitten.
- Mix dit goed door tot de temperatuur van de meringue is gedaald.
- Voeg lepel voor lepel de boter toe aan de meringue.
- Voeg het merg van 1 vanillestokje toe aan de Italiaanse meringue botercrème.
Opbouw van de cartoon cake
- Laat de diepvries kersen en de Maraschino kersen uitlekken en bewaar het vocht.
- Snijd beide biscuits in gelijke punten.
- Zet de punten op een ronddraaiplateau.
- Besprenkel de naturel taartpunt met Maraschinosiroop, smeer er een laagje Italiaanse meringue botercrème overheen en verdeel Maraschinokersen over de botercrème.
- Smeer een laagje Italiaanse meringue botercrème op de chocolade taartpunt, daarboven op een laagje kersenjam en verdeel gewone kersen over de kersenjam.
- Herhaal deze stappen tot alle cakelagen zijn gebruikt, doe dit om en om. Gebruik rietjes voor extra stabiliteit.
- Smeer de taart af met Italiaanse meringue botercrème en zet de taart in de vriezer.
- Kneed het fondant goed door en bestuif het werkblad met poedersuiker.
- Maak van het witte fondant toefjes slagroom.
- Maak van het roze fondant kersen.
- Rol het roze en witte fondant uit en bekleed hiermee de taart.
- Decoreer de cartoon cake met lijnen van zwart fondant en leg op elk toefje slagroom een cremeux kers.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.