Brownies
- Smelt de chocolade samen met de boter au-bain-marie.
- Zet opzij en laat het een beetje afkoelen.
- Rooster de notenmix enkele minuten in de oven en hak vervolgens in grove stukken.
- Klop eieren, eidooiers, suiker en zout in de keukenmachine in 2 minuten tot een lichtgeel dikkig mengsel en spatel vervolgens het afgekoelde chocolademengsel hier voorzichtig doorheen.
- Spatel als laatste de gezeefde bloem met de cacaopoeder en de notenmix door het beslag.
- Giet het beslag in de ingevette vorm en bak de brownie 40 minuten in de oven.
- Laat even afkoelen op een rooster en snijd de brownie vervolgens in driehoekjes.
Spuitchocolade
- Draai de roomboter luchtig totdat het wit begint te kleuren.
- Smelt de chocolade au bain-marie naar +/- 40˚C en laat het tempereren.
- Meng de luchtige roomboter met de chocolade en spuit hier direct kerstboomtakken van.
- Bestrooi de uiteinden met groen musketzaad en prik er een verjaardagskaarsje in voordat de chocolade volledig is uitgehard.
- Laat uitharden door te koelen.
- Let op; spuit ook een stervorm van de chocolade en verf deze met goudpoeder. Steek de ster in de kersttakken die de top van de boom vormen en laat uitharden.
Samenstellen
- Bouw de kerstboom op door de spuitchocoladetakken en brownie om en om op te stapelen.
- Steek de kaarsjes aan vlak voor opdienen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.