E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kerstboom van chocolade, brownie en lichtjes

Matthieu

Recept van
Matthieu

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Brownies

  • 230 gram Pure chocolade, minimaal 75% cacao
  • 450 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram pecannoten
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 660 gram suiker
  • 250 gram patentbloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Spuitchocolade

  • 1320 gram Pure chocolade, minimaal 75% cacao
  • 500 gram roomboter op kamertemperatuur
  • groen musketzaad
  • goudspray

Bereidingswijze

Brownies

  • Smelt de chocolade samen met de boter au-bain-marie.
  • Zet opzij en laat het een beetje afkoelen.
  • Rooster de notenmix enkele minuten in de oven en hak vervolgens in grove stukken.
  • Klop eieren, eidooiers, suiker en zout in de keukenmachine in 2 minuten tot een lichtgeel dikkig mengsel en spatel vervolgens het afgekoelde chocolademengsel hier voorzichtig doorheen.
  • Spatel als laatste de gezeefde bloem met de cacaopoeder en de notenmix door het beslag.
  • Giet het beslag in de ingevette vorm en bak de brownie 40 minuten in de oven.
  • Laat even afkoelen op een rooster en snijd de brownie vervolgens in driehoekjes.

Spuitchocolade

  • Draai de roomboter luchtig totdat het wit begint te kleuren.
  • Smelt de chocolade au bain-marie naar +/- 40˚C en laat het tempereren.
  • Meng de luchtige roomboter met de chocolade en spuit hier direct kerstboomtakken van.
  • Bestrooi de uiteinden met groen musketzaad en prik er een verjaardagskaarsje in voordat de chocolade volledig is uitgehard.
  • Laat uitharden door te koelen.
  • Let op; spuit ook een stervorm van de chocolade en verf deze met goudpoeder. Steek de ster in de kersttakken die de top van de boom vormen en laat uitharden.

Samenstellen

  • Bouw de kerstboom op door de spuitchocoladetakken en brownie om en om op te stapelen.
  • Steek de kaarsjes aan vlak voor opdienen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.