Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Tulbandvorm
- Vershoudfolie
- Mengkom
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Week de cranberry’s een avond van te voren in een bakje met de sinaasappellikeur.
Cake
- Voeg de gist samen met 50 gram suiker, 100 gram bloem en een half kopje lauwwarm water in een mengkom en laat 20 minuten rijzen.
- Volg met de overige bloem, sinaasappelrasp, kaneel, zout en ei, draai in de keukenmachine tot een slap deeg en laat 30 minuten rijzen.
- Vet ondertussen de tulbandvorm in met een beetje boter.
- Voeg vervolgens boter, cranberry’s en pecannoten aan het deeg toe, meng goed en stort de helft van het deeg in de tulbandvorm.
- Maak een rol van de amandelspijs, plaats de rol op het deeg in de tulband en dek af met het overige deeg.
- Laat het deeg circa 1 uur rijzen.
- Plaats vervolgens de tulband in de voorverwarmde oven en bak de cake in 30 minuten goudbruin en gaar.
Garnering
- Meng poedersuiker, eiwitpoeder en citroensap tot een gladde glazuur.
- Rol de fondant uit tot een dunne plak en snijd er blaadjes van.
Afwerken/decoratie
- Garneer de cake met het glazuur en de fondantblaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.