E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Coconut Island Cake

Annika wil op vakantie uit een kokosnoot drinken op een zonnig eiland. Ja, wie wil dat nou niet? Daarom maakt ze een kokosnoottaart met (natuurlijk) kokos en chocolade!

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 350 gram eieren (M)
  • 200 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 100 gram geraspte kokos
  • 50 gram maïzena
  • 12 gram vanillesuiker

Vulling

  • 150 gram poedersuiker
  • 225 gram mascarpone
  • 75 gram kokos schaafsels

Glazuur

  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram poedersuiker
  • 30 gram boter
  • 4 eetlepels slagroom
  • 4 eetlepels geraspte kokos

Decoratie

  • roze kleurstof
  • 150 gram witte fondant
  • 50 gram rode fondant
  • 100 gram zwart fondant
  • 50 gram gele fondant
  • 150 gram groene fondant
  • 100 gram bruine rolfondant

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 2 Springvormen van ø 18 centimeter
  • Staande mixer
  • Spatel
  • Taartzaag
  • Deegroller
  • Zeef
  • Garde
  • Rietje
  • 2 parasolletjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de springvorm(en) in en bekleed ze met bakpapier.

Biscuit

  • Klop de eieren, suiker en vanillesuiker voor minimaal 10 minuten op middelhoge stand tot een luchtige massa.
  • Zeef de bloem en maïzena.
  • Roer de geraspte kokos erdoor.
  • Spatel dit voorzichtig door je luchtige eimengsel.
  • Verdeel het beslag over 2 springvormen.
  • Strijk het oppervlak glad met een spatel.
  • Bak de biscuits in 30 minuten gaar. Ze zijn klaar als je zachtjes op het oppervlak drukt en ze terug veren.
  • Laat de biscuits nog een paar minuten afkoelen voordat je het uit de vorm verwijdert.

Vulling

  • Klop de mascarpone met de poedersuiker los.
  • Laat het mengsel in de koelkast koud en stijf worden.

Glazuur

  • Smelt de chocolade en de boter voor het glazuur au bain-marie.
  • Klop de poedersuiker en de slagroom met een garde door de chocolade.
  • Laat afkoelen totdat de topping stijf genoeg is en je een spoor met je garde of vork kunt trekken.

Decoratie

  • Kneed de roze kleurstof door 50 gram witte fondant.
  • Maak met de gele en roze fondant een slipper.
  • Maak van de bruine en 100 gram groene fondant een palmboom.
  • Maak van 50 gram zwarte fondant een zonnebril.
  • Maak van 50 gram witte en 50 gram groene fondant een schepje en een emmer.
  • Maak van 50 gram witte fondant en de rode fondant een handdoek.

Opbouw

  • Snijd de biscuits horizontaal door.
  • Smeer een laag mascarponevulling op de onderste lagen en leg de tweede lagen erop.
  • Smeer nog een laag mascarponevulling op de bovenkant van biscuit 1.
  • Plaats vervolgens biscuit 2 hierop.
  • Snijd je taart van boven naar beneden in een (driekwart) kokosnoot.
  • Bewaar en verkruimel de afgesneden stukken biscuits. Deze heb je straks nodig.
  • Verdeel het glazuur rondom en over de taart.
  • Zet de taart op een blauwe plaat.
  • Strooi de verkruimelde biscuit rondom de taart.
  • Leg de decoraties op de kruimels rondom de taart.
  • Steek uit de overgebleven zwarte fondant 3 rondjes en leg ze bovenop de taart.
  • Prik 2 parasolletjes en een rietje boven in de taart.
  • De vakantie kan beginnen!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.