Bakgereedschap
- 2 springvormen van ø 20 centimeter
- Taartzaag
- Spinvormige uitsteker
- Modelleertools
- Sugergun
- 3 rood-witte rietjes
Voorbereiding
- Plaats het rooster in het onderste deel van de oven en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet 2 springvormen van ø 20 centimeter in en bekleed ze met bakpapier. Vet ze daarna nogmaals in.
Taart
- Zeef de bloem, cacao, bakpoeder, baking soda en zout 3 keer.
- Klop met een vlinderhaak de boter op middelhoge snelheid tot een romige massa.
- Zet de mixer lager en voeg de suiker als een regen toe.
- Zodra alle suiker is toegevoegd kun je de snelheid van de mixer verhogen. Klop het geheel luchtig in ongeveer 4 minuten.
- Klop de eieren met het vanille-extract luchtig met een garde.
- Zet de mixer op lage snelheid en voeg het eiermengsel bij het botermengsel.
- Zodra alle eieren zijn toegevoegd, snelheid verhogen en doorkloppen tot egale massa.
- Roer de Griekse yoghurt door het lauwe water.
- Voeg een derde van het bloem/cacaomengsel toe aan je beslag en mix het helemaal door.
- Voeg daarna de helft van het yoghurtmengsel toe en klop door.
- Herhaal met de overgebleven bloem en yoghurt. Eindig met de bloem.
- Verdeel het beslag over ingevette springvormen.
- Bak de cakes in 25 tot 30 minuten gaar. Check met een satéprikker of ze gaar zijn.
- Verwijder voorzichtig het bakpapier en laat afkoelen.
Vulling
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat een beetje afkoelen.
- Klop de boter los en luchtig in 5 tot 10 minuten.
- Klop de roomkaas los.
- Meng de boter en de roomkaas voorzichtig (let op de temperatuur) tot een glad geheel.
- Voeg voorzichtig de afgekoelde witte chocolade toe aan het mengsel.
- Voeg het vanille-extract toe.
- Breng de frosting op smaak met de suikerbakkerspoeder.
- Verdeel de frosting in 3 delen en kleur deze oranje, paars en groen.
Decoratie
- Breng 100 gram witte fondant op kleur met de zwarte cacao.
- Maak hiervan de hoed en de voeten van de heks en de spin.
- Steek de spin uit met het vormpje en maak een extra bolletje op zijn rug.
- Kleur 100 gram fondant oranje en maak hiervan 2 pompoenen en de haren van de heks met de sugergun. Maak ook een oranje kruis op de rug van de spin.
- Kleur 25 gram fondant groen en maak hiervan de stelen van de pompoen.
Pure chocolade ganache
- Breek de chocolade in kleine stukjes.
- Verwarm de slagroom tot hij zacht begint te borrelen.
- Giet de slagroom over de chocolade en roer door tot er geen klontjes meer inzitten.
Opbouw
- Snijd beide taarten horizontaal door.
- Vul de taart laag voor laag. Begin met groen, dan paars en de bovenste laag oranje.
- Prik 2 rietjes in de taart als benen van de heks.
- Bevestig de 2 schoenen op de benen.
- Knip een rietje door de midden en bevestig de hoed met behulp van het rietje aan de andere kant van de taart.
- Leg de oranje fondant op de taart als haren van de heks.
- Verdeel de chocolade ganache over de taart en laat hem een klein beetje langs de zijkant drippen.
- Zet de spin bovenop de taart.
- Taart klaar? Griezelen maar!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.