E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Kiekeboe

Zeg je Halloween, dan zeg je: pompoen! Daarom maakt Sophie een pompoen als griezeltaart. Ze zet 2 oranje tulbandcakes bovenop elkaar en versiert ze met oranje drip, mummy-lollies, vleermuizen en spookjes. En als je hem doorsnijdt, komt er een smakelijke verrassing naar buiten vallen.

Taart
(12) reviews

Ingrediënten

Taart

  • 10 eieren
  • 600 gram boter
  • 600 gram suiker
  • 600 gram bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • oranje kleurstof
  • 50 gram paneermeel

Meringue

  • 3 eiwitten
  • 170 gram suiker

Decoratie

  • 250 gram oranje deco melts
  • 250 gram witte couverture chocolade
  • 150 gram zwart fondant
  • 250 gram groene fondant
  • 1 pak Oreo koekjes
  • eetbare stift (zwart)
  • marshmallows
  • jellybeans
  • 100 gram maïzena

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 2 Tulbandvormen van ø 22 centimeter
  • Fondant deegroller
  • Staande mixer met toebehoren
  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Lollystokjes
  • Suiker wiebeloogjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Vet de tulbandvormen in en verdeel wat paneermeel over de bodem en randen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Taart

  • Mix de boter met de eieren en de suiker.
  • Meng de bloem, bakpoeder en kaneel en voeg toe aan het beslag.
  • Verdeel de helft van het beslag over de 2 bakvormen.
  • Kleur de andere helft van het beslag oranje met de kleurstof.
  • Verdeel het oranje beslag over het beslag in de 2 bakvormen.
  • Meng het oranje beslag met een vork door het gewone beslag in een golfbeweging.
  • Bak de taarten in 50 minuten gaar. Test met een satéprikker op gaarheid. Als hij nog blijft plakken, geef hem dan nog 5-10 minuten langer in de oven.

Meringue

  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden.
  • Klop de eiwitten tot stijve pieken.
  • Voeg langzaam de suiker toe tot hij volledig is opgelost en het beslag glimt.
  • Doe de meringue in een spuitzak.
  • Spuit kleine hoopjes meringue op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de schuimpjes in ongeveer 10 – 15 minuten klaar.
  • Laag de meringue hoopjes afkoelen en versiers ze daarna als spookje met de zwarte pen en wiebeloogjes.

Decoratie

  • Steek de Oreo koekjes op een lollystokje.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en doop de koekjes daar in.
  • Laat een beetje uitharden en maak daarna een mummie van de koekjes door er witte chocolade slierten overheen te gieten.
  • Versier met wiebeloogjes.
  • Maak vleermuizen van de zwarte fondant. Gebruik maizena voor het uitrollen, zodat de fondant niet aan je aanrecht blijft plakken.
  • Maak van de groene fondant een stengel voor op de pompoentaart.

Opbouw

  • Draai de eerste taart ondersteboven en zet de tweede taart daar bovenop, zodat de taart een pompoen vorm krijgt.
  • Vul het gat in het midden met jelly beans en marshmallows.
  • Verwarm de oranje deco melts en doe ze in een spuitzak.
  • Knip een gaatje in de spuitzak en laat de gesmolten deco melts over de pompoen cake druppelen.
  • Dek het gat af met de groene stengel van fondant.
  • Zet de meringue spookjes en vleermuizen op saté prikkers en versier de taart ermee.
  • Steek ook de mummy koekjes in de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.