E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Stoffel in de modder

Een schildpad maakt bijna niemand, maar Marem gelukkig wel! Ze gebruikt een leuke techniek met gekleurd beslag, waardoor ze een heel mooi schildpadden-patroontje creëert.

Taart
(2) reviews

Ingrediënten

Biscuitdeeg

  • 5 eieren
  • 100 gram suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 50 gram bloem
  • 50 gram maïzena
  • 25 gram boter (gesmolten)
  • groene kleurstof

Browniedeeg

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • scheutje melk
  • muntblaadjes
  • 200 gram marsepein
  • 2 chocolade oogjes

Chocolademousse

  • 250 gram pure chocolade, in stukjes
  • 3 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 80 gram basterdsuiker
  • 350 milliliter slagroom

Jam

  • 500 gram aardbeien
  • 100 gram suiker
  • 1.5 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel citroensap
  • 100 milliliter water

Koekkruimel

  • 60 gram boter
  • 90 gram bloem
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 0.5 ei
  • snufje zout
  • blauwe kleurstof

Vulling

  • 800 milliliter slagroom
  • 6 eetlepels vanillesuiker
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • snufje zout

Opbouw

  • muntblaadjes
  • kleine chocolade balletjes
  • marsepein

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bolle kom van ø 20 centimeter en 15 centimeter hoog
  • Cupcake vorm voor 6 cupcakes
  • Brownievorm van 34 x 23,5 centimeter
  • Ovenschaal van 30 x 20 centimeter
  • Bakplaat van 30 x 20 centimeter
  • Staande mixer
  • Handmixer
  • Deegroller
  • Spatel
  • Paletmes
  • Spuitzakken
  • Vershoudfolie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Vet de brownievorm in en bekleed hem met bakpapier.
  • Vet de cupcakevorm in en verdeel 6 cupcake papiertjes over de vorm.
  • Bekleed de metalen bolle kom met folie.

Biscuitdeeg

  • Snijd de vanillestokjes over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  • Klop samen met de eieren en de suiker in ongeveer 15 minuten tot een bijna wit en schuimig mengsel.
  • Zeef de bloem en de maizena 2 keer.
  • Voeg toe en spatel voorzichtig door het eiermengsel.
  • Spatel ook de gesmolten boter er doorheen.
  • Schep een flinke lepel van het beslag in een aparte kom en maak het groen met de kleurstof.
  • Schep in een spuitzak en spuit van het groene beslag het patroon van een schildpad schild op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak 1 minuut.
  • Spuit de rest van het beslag er in een dunne laag overheen en bak af in 8 minuten.

Browniedeeg

  • Draai de temperatuur van de oven naar 160 graden.
  • Snijd de boter in kleine blokjes.
  • Mix de boter met de suiker romig.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei pas toe, als de vorige helemaal is opgenomen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en cacao en mix voorzichtig door het beslag.
  • Mix tot slot het scheutje melk door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de brownievorm en de 6 cupcake vormpjes.
  • Zet de glazen ovenschaal in het beslag in het bakblik. Doordat de randjes van de ovenschaal op de zijkanten van het bakblik rusten, stijgt het beslag aan de randjes meer dan eronder en krijgt de browniebodem opstaande randjes.
  • Bak de brownies en de browniebodem in 25 minuten gaar.
  • Laat ze volledig afkoelen.

Chocolademousse

  • Verwarm de chocolade au bain-marie.
  • Klop de eidooiers met de helft van de basterdsuiker los.
  • Klop de eiwitten met de andere helft van de basterdsuiker op tot stijve pieken
  • Spatel de chocolade door de eidooiers.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Spatel de slagroom door het chocolademengsel.
  • Spatel uiteindelijk ook voorzichtig de opgeklopte eiwitten door de chocolade.
  • Laat de mousse opstijven in de koeling of vriezer.

Jam

  • Breng het water met de suiker aan de kook.
  • Voeg de maizena toe en roer het gelijk door met een garde.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
  • Voeg de aardbeien samen met het citroensap toe.
  • Laat de jam op laag vuur inkoken.
  • Stort de jam op bord en laat afkoelen in de koeling.

Koekkruimel

  • Draai de temperatuur van de oven naar 180 graden.
  • Snijd de boter in blokjes.
  • Mix de boter met de zout, bloem en basterdsuiker.
  • Voeg het ei en de blauwe kleurstof toe en kneed het snel tot een bal.
  • Rol de bal uit tot een platte koek van een halve centimeter dik.
  • Leg op een bakplaat en bak de koek in 15 minuten bros.
  • Laat volledig afkoelen en verkruimel daarna in stukjes.

Vulling

  • Klop alle ingrediënten in een koude kom op tot een stevige slagroom.

Opbouw

  • Bekleed de metalen bolle kom van binnen met het biscuit. Zorg voor zo min mogelijk scheuren en plooitjes.
  • Vul de vorm met een laag slagroom, daarop jam en daarop weer een laag slagroom.
  • Laat het geheel zeker een uur lang, goed opstijven in de koelkast.
  • Snijd pootjes en een kopje uit de brownies en bekleed deze met marsepein.
  • Maak teentjes, een neus en oogjes van de chocoladebolletjes.
  • Verdeel de chocolademousse over de browniebodem.
  • Keer de opgestijfde bol om en plaats hem in het midde van de chocolademousse.
  • Verdeel de koekkruimels en muntblaadjes over de modder.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.