Bakgereedschap
– Keukenmachine met toebehoren
– deegroller
– springvorm van ø 20 centimeter
– spuitzak
– Gekartelde spuitmond
– Taartsnijder
– Kwastje
– Spatel
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden, plaats het rooster in het midden.
- Bekleed de taartvorm met bakpapier en vet hem in met boter.
Cake
- Mix de boter, suiker en het vanille-extract in circa 5 minuten tot een licht en luchtig mengsel.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei pas toe, als het vorige helemaal is opgenomen.
- Zeef de maïzena, bakpoeder, bloem en zout. Voeg het toe aan het beslag.
- Voeg ook de melk toe en mix alles goed door elkaar tot een egaal beslag. Schraap de randen van de beslagkom tussendoor steeds schoon.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Laat 1 minuut afkoelen.
- Giet de witte chocolade bij het cakebeslag en spatel rustig door tot alles is opgenomen.
- Stort het beslag in de ingevette bakvorm en strijk het oppervlak glad.
- Bak de cake in 60 minuten gaar.
- Als een prikker er schoon uitkomt, is hij gaar.
- Laat hem een paar minuten in de vorm afkoelen, stort hem vervolgens op je werkblad en laat hem verder helemaal afkoelen.
Botercrème
- Snijd de boter in blokjes en doe ze in de kom van je mixer.
- Klop de boter tot hij licht en luchtig is.
- Spatel in delen de poedersuiker door de boter.
- Voeg ook de melk, mascarpone en het vanille-extract toe en meng rustig door.
- Als alle poedersuiker is toegevoegd, kun je de stand van de mixer hoger zetten.
- Klop je crème tenminste 10 minuten op rustige snelheid tot een romige en lichte botercrème.
Fondant
- Pak de witte fondant en kleur deze paars met de voedingskleurstof. Kneed de fondant en de kleurstof goed door, zodat de kleur mooi wordt opgenomen en de fondant straks niet scheurt bij het uitrollen.
- Bestuif je werkblad met poedersuiker.
- Rol de paarse fondant uit tot 2 grote cirkels van ø 18 centimeter.
Opbouw
- Snijd de cake verticaal in 2 delen.
- Snijd beide helften horizontaal doormidden.
- Smeer een laag botercrème op beide onderste delen.
- Verdeel daar een laag blauwe bessenjam over.
- Leg de bovenste lagen cake daar weer bovenop.
- Je hebt nu 2 halve taartdelen met vulling van jam en botercreme.
- Vanaf de rechte kant van elk cakedeel snijd je schuin naar onderen een punt af. De afgesneden punten kun je opzij zetten.
- Smeer beide taartdelen af met botercrème aan de boven- en zijkant.
- Bekleed beide delen met de paarse fondant. Strijk de fondant op de bovenkant van de taart glad en verdeel de plooien zo gelijkmatig rondom de taart. Strijk de plooien strak af naar beneden. Werk rustig, voorzichtig en secuur voor het mooiste resultaat.
- Draai beide delen om en leg ze met de bolle kant tegen elkaar aan. Je ziet nu de vorm van een vlinder.
Decoreren
- Rol de roze fondant uit en snijd er 6 roze strepen uit. Leg 3 strepen op elke vleugel.
- Bestrijk elke streep met een beetje water en druk hier de gouden balletjes op.
- Maak glazuur door de poedersuiker te mengen met water.
- Dip de blauwe bessen in het glazuur en beplak de buitenrand van de vlinder met besjes.
- Snijd de frambozen doormidden en plak ze met glazuur aan de zijkant van de vlinder.
- Maak van de zwarte fondant 2 voelsprieten en plak ze in het midden tegen de vlinder aan. Plak op het einde 2 frambozen.
- Maak 2 zwarte en 2 blauwe bolletjes fondant.
- Maak er een lijfje van door ze om en om op de vlinder te plakken.
- Verspreid de eetbare suikerbloemetjes rondom de vlinder.
- Je Vrolijke Vlinder is klaar om naar de mond van elke taartliefhebber te vliegen!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.