E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Zandtaartje van Saartje

Met passievrucht en witte chocolade haalt Saar het vakantiegevoel meteen naar boven. Dit taartje heeft de perfecte balans tussen zoet, zuur, fris en vet. En hij ziet er ook nog eens lekker zomers uit!

Taart
(9) reviews

Ingrediënten

Taart

  • 300 gram eiwit
  • 220 gram kristalsuiker
  • 200 gram eidooiers
  • 16 gram maïzena
  • 210 gram bloem
  • theelepel zout
  • citroensap

Zanddeeg

  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 67 gram roomboter
  • 0.3 geklutst ei
  • 135 gram bloem

Witte chocolade mascarpone

  • 150 gram witte chocolade
  • 100 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone

Botercrème

  • 25 gram bloem
  • 20 gram custardpoeder
  • 240 gram melk
  • 400 gram roomboter
  • 150 gram suikerbakkerspoeder
  • 20 gram cacao
  • blauwe kleurstof (gel)

Passievruchtcurd

  • 65 gram passievruchten puree
  • halve citroen
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram roomboter
  • 25 gram eidooier
  • 10 gram maïzena

Decoratie

  • 15 frambozen
  • 250 gram wit fondant
  • cacao
  • roze kleurstof
  • 20 gram witte chocolade
  • discodip

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Spatel
  • Springvorm van ø 20 centimeter
  • Springvorm van ø 15 centimeter
  • Bakplaat
  • Steelpan
  • Plasticfolie
  • Garde
  • Zeef
  • Spuitzakken
  • Taartzaag
  • Deegkrabber
  • Paletmes
  • Schelpen mal

Voorbereiding

  • Vet de springvormen van ø 20 en ø 15 centimeter in en bekleed ze met bakpapier.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Taart

  • Maak je kom vetvrij met citroensap.
  • Splits de eieren.
  • Klop het eiwit stijf met de suiker.
  • Klop het eigeel los.
  • Schep het eigeel voorzichtig in delen door het eiwit.
  • Zeef de bloem en maïzena in delen boven het beslag en spatel rustig door.
  • Schep mengsel in de springvormen maak de bovenkant een beetje egaal.
  • Bak de taarten in 25 minuten gaar.

Zanddeeg

  • Mix de basterdsuiker, de vanillesuiker en de boter romig.
  • Voeg het geklutste ei toe en mix tot alles is opgenomen.
  • Voeg als laatste de bloem toe en kneed met de hand door tot een soepel deeg.
  • Laat heel even rusten in de koeling.
  • Rol uit tot een koekplak en leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak in 12-15 min gaar.
  • Laat afkoelen en verkruimel daarna tot zand.

Witte chocolade mascarpone

  • Verwarm de slagroom.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes.
  • Giet de slagroom zodra hij een beetje begint te borrelen over de chocolade.
  • Roer met de garde tot een egale ganache.
  • Giet de ganache in een schaal en dek deze af met plasticfolie.
  • Laat afkoelen in de koeling.
  • Meng de ganache met de mascarpone.

Botercrème

  • Zeef de bloem en custard.
  • Doe de melk in een pannetje en klop de bloem en custard erdoor tot je geen klontjes meer hebt.
  • Zet op laag vuur en verwarm tot het geheel begint te binden. Blijf goed roeren tot het een vla-achtige dikte heeft.
  • Druk de crème door de zeef om er zeker van te zijn dat er geen klontjes inzitten.
  • Schep in een lage schaal en dek af met plastic om velvorming te voorkomen.
  • Laat afkoelen in koelkast.
  • Klop de boter in minimaal 10 minuten luchtig.
  • Voeg deel voor deel de suiker toe en laat draaien.
  • Check het bloempapje op temperatuur.
  • Zodra beide mengsels dezelfde temperatuur hebben bereikt, kun je lepel voor lepel het bloempapje toevoegen aan de botercrème.
  • Klop door tot een stevige botercrème.
  • Kleur de helft van de crème zandkleurig met cacao.
  • Maak de andere helft blauw.
  • Doe de crèmes in een spuitzak en leg in de koeling tot gebruik.

Passievruchtcurd

  • Doe de passievruchtenpulp in de hakmolen.
  • Zeef het sap zodat er geen pitjes meer in zitten.
  • Doe dit sap samen met het citroensap, suiker en boter samen in een pan.
  • Zet de pan op laag vuur en roer tot de boter is gesmolten.
  • Roer in de tussentijd de eidooiers met de maïzena door elkaar tot een papje.
  • Voeg het passievruchtenmengsel in delen toe aan het eidooiermengsel en blijf roeren.
  • Als het gemengd is giet je alles terug in de pan.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat indikken.
  • Giet de curd in een platte schaal.
  • Dek af met folie op het mengsel en zet in de koeling om af te koelen.

Decoratie

  • Doe de chocolade in een spuitzak en zet deze in een beker warm water.
  • Kleur 100 gram fondant marmer met cacao.
  • Druk het fondant in de schelpen mal en maak er 2 of 3 schelpen van.
  • Maak ook 8 vierkanten blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
  • Kleur 50 gram fondant roze.
  • Maak hier 8 ijsbolletjes en een roze emmertje van.
  • Vul het emmertje met zanddeeg koekkruimels.
  • Kleur 100 gram fondant bruin met cacao.
  • Maak hier houten palen van.
  • Maak er ook 8 kleine ijshoorntjes van.
  • Zet de roze ijsbolletjes op de hoorntjes en versier ze met de witte chocolade en discodip.

Opbouw

  • Snijd de 20 centimeter taart horizontaal doormidden.
  • Spuit op het onderste deel een laag witte chocolade mascarpone.
  • Smeer op de onderkant van de bovenste laag de passievrucht curd.
  • Leg de ingesmeerde kant op de mascarpone laag.
  • Smeer de taart af met blauwe botercrème. Je hebt nu de watertaart gemaakt.
  • Snijd ook de taart van 15 centimeter horizontaal doormidden.
  • Spuit op het onderste deel een laag witte chocolade mascarpone.
  • Leg de frambozen in cirkels op de mascarpone.
  • Leg de bovenste cake er bovenop.
  • Smeer de taart af met de zandkleurige chocolade botercrème.
  • Verdeel de fondant blokjes over de rand van de taart.
  • Bekleed de taart helemaal met koekkruimels. Je hebt nu de zandtaart gemaakt.
  • Zet de zandtaart op de watertaart.
  • Versier de watertaart met ijsjes en houten fondant palen.
  • Leg de schelpen rondom en op de hele taart.
  • Verdeel de overgebleven koekkruimels rondom de taart als zand.
  • Strand klaar? Opeten maar!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.