E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pecan Party Polonaise

Deze polonaise is een feestje in je mond, met pecannoten, koffie en een vleugje sinaasappel is dit een absolute verwennerij. De krokante Haagse hopjes en meringue zijn de kers op de taart.

Susan

Recept van
Susan

Taart
(18) reviews

Ingrediënten

Polonaise beslag

  • 8 eiwitten
  • 450 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram poedersuiker
  • Snufje zout

Pecannoten meringue

  • Helft van het polonaise beslag
  • 75 gram mascarponeroom
  • 75 gram pecannoten

Chocolade-koffie meringue

  • Helft van het polonaise beslag
  • 3 eetlepels cacao
  • 2 theelepels oploskoffie

Sinaasappelvulling

  • 100 gram rozijnen
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Sap van 1 sinaasappel

Sinaasappel banketbakkersroom

  • 400 milliliter melk
  • 100 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eidooiers
  • 45 gram maïzena
  • Rasp van 3 sinaasappels
  • 100 gram uitgelekte, gewelde rozijnen in sinaasappelsap

Sinaasappel botercrème

  • 100 gram sinaasappel banketbakkersroom
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram poedersuiker

Koffie-extract

  • 4 eetlepels oploskoffie.
  • 2 theelepels melasse
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker 
  • 100 milliliter heet water

Koffie-mascarponeroom

  • 600 milliliter slagroom
  • 250 gram poedersuiker
  • Merg van 2 vanillestokjes
  • 225 gram roomkaas
  • 225 gram mascarpone
  • 150 gram pecannoten
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 75 milliliter koffie-extract

Decoratie

  • 4 Haagse hopjes
  • Gouden buisjes

Italiaanse meringue

  • 230 gram kristalsuiker
  • 60 gram water
  • 3 eiwitten
  • Snufje zout

Bereidingswijze

pecan party polonaiseDeze polonaise is een feestje voor koffieliefhebbers. In iedere hap komt je de smaak van een lekker bakkie tegemoet!

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Handmixer
  • Foodprocessor
  • Bakpapier
  • Kommen
  • Spatels
  • Gardes
  • Keukenpapier
  • 6 vellen getekend papier
  • Rasp
  • Maatbeker
  • Keukenweegschaal
  • Citroenpers
  • Lage schaal
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje 1M, 4B en 6B
  • Spuitmondje glad van 1 centimeter en 0,8 centimeter 
  • Azijn voor ontvetten

Voorbereiding voor de polonaise

  • Laat de sinaasappelvulling bij elkaar een nachtje wellen in een bakje.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Rooster de pecannoten op een beklede bakplaat in 8 tot 10 minuten in de oven. Schep na 5 minuten de nootjes om.
  • Doe de pecannoten in een keukenmachine en hak deze grof. Houd 8 pecannoten heel ter decoratie.
  • Zet 150 gram gemalen pecannoten apart voor de mascarponeslagroom.
  • Zet 75 gram pecannoten apart voor de pecannoten meringue
  • Teken op een bakpapiertje 5 cirkels met een diameter van 20 centimeter, 1 cirkel met een diameter van 18 centimeter en een aantal kleine cirkels van diverse grootte. Leg het bakpapier ondersteboven, anders geeft de stift af.

Polonaise beslag

  • Zet de oven terug naar 110 graden.
  • Ontvet een kom met azijn.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
  • Voeg daarna langzaam de kristalsuiker toe aan de eiwitten.
  • Spatel vervolgens de gezeefde poedersuiker door de meringue.
  • Verdeel het polonaise beslag in tweeën en zet apart.

Pecannoten meringue

  • Pak de kom met 1 helft van het polonaise beslag.
  • Meng de geroosterde pecannoten door de mascarpone tot een luchtig geheel.
  • Spatel het pecannoten mengsel door het beslag
  • Spuit de meringue over de getekende cirkels op het bakpapier. Vul één van de cirkels voor de bodem.
  • Droog de meringue voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Chocolade-koffie meringue

  • Pak de kom met de tweede helft van het polonaise beslag.
  • Voeg 3 de gezeefde cacaopoeder en oploskoffie toe.
  • Doe de meringue in een spuitzak. 

Opbouw van de polonaise basis

  • Leg een gebakken meringuering op een bakplaat en spuit hier een ring van chocolade-koffie meringue overheen. 
  • Leg hier weer een gebakken meringuering bovenop en herhaal dit tot alle meringue is gebruikt. 
  • Strijk de polonaise toren glad met de chocolade-koffiemeringue. 
  • Bak de polonaise basis gaar in 40 minuten op 110 graden in de oven.
  • Haal de polonaise basis uit de oven en laat het goed afkoelen. 

Sinaasappelbanketroom

  • Rasp de sinaasappels.
  • Verwarm 300 milliliter melk met de slagroom in een steelpan.
  • Voeg het merg van 1 vanillestokje en het vanillestokje toe en breng het mengsel aan de kook. 
  • Voeg de sinaasappelrasp toe aan het mengsel. 
  • Meng de overgebleven melk, suiker en de eidooiers in een kom goed door.
  • Voeg de maïzena toe aan het eimengsel en meng dit tot een glad geheel.
  • Verwijder het vanillestokje als de melk kookt. 
  • Giet de helft van het warme melkmengsel over het eidooiermengsel.
  • Giet het mengsel terug in de steelpan en laat het 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken. 
  • Verdeel de banketbakkersroom over een bakplaat voeg de gewelde, uitgelekte rozijnen toe en dek de room af met vershoudfolie. 
  • Zet de banketbakkersroom in de vriezer.
  • Roer de banketbakkersroom voor gebruik nog even kort door.

Sinaasappelbotercrème

  • Meng 100 gram sinaasappel banketbakkersroom met de boter goed door.
  • Voeg 15 gram poedersuiker toe en meng dit tot een gladde botercrème.
  • Laat de sinaasappelbotercrème afkoelen tot de opbouw van de polonaise.

Koffie-extract

  • Breng alle ingrediënten in een steelpan aan de kook.
  • Haal de steelpan van het vuur en laat het koffie-extract afkoelen. 

Koffie-mascarponeroom

  • Klop de slagroom, 125 gram poedersuiker en het merg van 2 vanillestokjes luchtig.
  • Meng de roomkaas, mascarpone en de overgebleven poedersuiker tot een glad mengsel. Klop dit mengsel niet te lang, anders wordt de mascarpone korrelig.
  • Voeg het mascarponemengsel toe aan de slagroom en verhoog langzaam de snelheid van de mixer tot het mengsel een luchtig geheel is. 
  • Voeg de helft van het koffie-extract toe en proef of dit voldoende is, voeg eventueel meer toe.
  • Spatel de geroosterde pecannoten door de room heen.
  • Meng de cacaopoeder door de room.
  • Zet de koffie-mascarponeroom in de koelkast tot de opbouw van de polonaise.

Krokante Haagse hopjes

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Leg de Haagse hopjes met voldoende tussenruimte op een beklede bakplaat. 
  • Leg hier een bakpapiertje en een bakplaat bovenop, zodat de hopjes plat worden.
  • Bak de hopjes krokant in 5 tot 7 minuten. 
  • Haal de hopjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Breek de hopjes in grote stukken.

Italiaanse meringue

  • Klop de eiwitten, 30 gram suiker en een snufje zout stijf.
  • Verwarm de overgebleven suiker en het water in een steelpan tot 118 graden.
  • Giet de hete suikersiroop bij de stijve eiwitten.
  • Klop de meringue goed door tot de temperatuur is verlaagd. 

Opmaak van de polonaise

  • Plak de kleine, ronde meringues bovenop elkaar met sinaasappelbotercrème.
  • Vul de polonaise met 1/3 koffie-mascarponeroom.
  • Leg de bodem in de polonaise.
  • Verdeel hier een laagje sinaasappelbanketbakkersroom overheen. 
  • Strijk de bovenkant glad en leg het dakje er bovenop. 
  • Spuit een laag koffie-mascarponeroom over het dakje en herhaal dit tot alle lagen meringue gebruikt zijn. Eindig met een laag koffie-mascarponeroom.
  • Leg boven op de taart de meringue met een diameter van 10 centimeter neer. 
  • Spuit toefjes botercrème rondom de bodem van de taart. 
  • Spuit toefjes botercrème rond de bovenste laag van de taart. 
  • Decoreer de taart met de kleine meringues, gouden buisjes, 8 hele pecannoten en de krokante Haagse hopjes.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.