E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kokoskransen

Hét koekje voor de kokosliefhebber, taai en smeuïg en tjokvol kokos. Met een paar bakkerstrucs van Janny en Robèrt maak je de kokoskransen in een handomdraai.

Koekjes
(51) reviews

Ingrediënten

Kokoskransen

  • 130 gram kokosrasp
  • 100 gram kristalsuiker
  • 30 gram glucosestroop
  • 12 gram patentbloem
  • 20 gram eieren (op kamertemperatuur)
  • 50 milliliter melk
  • eidooiers
  • 10 ouwelvellen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 200˚C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ouwel met een diameter van ongeveer 10 centimeter over de plaat.

Kokoskransen

  • Meng in een grote kom of keukenmachine de kokos, bloem en suiker door elkaar.
  • Verwarm in een steelpannetje het glucosestroop samen met de melk op laag vuur.
  • Blijf het mengsel goed roeren tot de glucose opgelost is.
  • Voeg al roerend het glucosemengsel toe aan de droge ingrediënten en blijf goed mengen.
  • Voeg het ei toe en meng tot een soepel en spuitbaar deeg. Is het deeg te zanderig? Kneed een of meerdere eidooiers er doorheen tot het deeg soepel en sappig is.
  • Doe het deeg in een spuitzak met een kartelspuitmond van circa 13 millimeter. Spuit kransen op de ouwel.
  • Bak de kokoskransen in 10 minuten goudbruin. Houd de koeken in de gaten, ze branden snel aan.

Een veganistische variant op de kokoskransen?

Check hier het recept voor Vegan, lactose- gluten & suikervrije kokosmakronen

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.