Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- Aluminiumfolie
- Huishoudfolie
- Kwastje
- Frituurpan
- Staafmixer
- Hoge beker voor de staafmixer
Voorbereidingen
- Blancheer de spinazie een avond van tevoren en druk onder een zwaar gewicht een nacht lang al het vocht eruit.
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
Roze kadetjes
- Meng de melk en bietensap en verwarm lauwwarm. Los de gist erin op.
- Meng alle ingrediënten, behalve boter, door elkaar.
- Voeg de boter toe en kneed het deeg tot het loslaat van de kom.
- Kneed daarna met de hand verder af.
- Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes en laat ze 20 minuten rijzen.
- Sla de bolletjes plat en punt ze op tot kadetjes.
- Bestrijk de kadetjes met water en besprenkel met zwart sesamzaad.
- Dek af met ingevet keukenfolie.
- Laat 80 minuten rijzen in rijskast of op een warme plek.
- Leg de broodjes op een bakplaat.
- Maak een dakje van aluminiumfolie, gebruik 2 hittebestendige glazen ter ondersteuning. Zorg dat het folie de broodjes niet raakt.
- Bak de broodjes in ongeveer 8 minuten af in een voorverwarmde oven.
Spinazie kroketten
- Verwarm de frituur op 180 graden.
- Snij de spinazie fijn.
- Snipper de ui.
- Bak de spinazie, ui en knoflook voor een paar minuten in de olijfolie.
- Roer 51 gram bloem er doorheen en laat volledig intrekken.
- Voeg de melk toe om de roux te maken.
- Roer de vegan parmezaan door de roux en breng op smaak met peper, nootmuskaat en monosodium glutamaat.
- Laat het afkoelen in de koelkast.
- Vorm 4 kroketjes van gelijk gewicht.
- Maak een papje van de maizena, 100 gram bloem en het water.
- Doe de paneermeel en panko in 2 afzonderlijke borden.
- Rol de kroketjes eerst door de paneermeel, dan door het bloempapje en tot slot door de panko.
- Frituur de kroketjes tot ze goudbruin zijn.
Vegan Aïoli
- Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een hoge mengbeker en mix met de staafmixer.
- Voeg vervolgens langzaam de olijfolie toe tot er een saus ontstaat.
Opbouw
- Snijd de kadetjes open en besmeer ze met aioli.
- Beleg ze met een paar blaadjes babyspinazie en leg daar een kroketje op.
- Doe vervolgens nogmaals een klein beetje aïoli op de kroketjes en spies het broodje met een prikkertje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.