E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kruimeltulband met ahornsiroop en pecan

Annelies

Recept van
Annelies

Cake
(14) reviews

Ingrediënten

Kruimelvulling

  • 80 gram pecannoten
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 80 gram bloem
  • 45 gram koude ongezouten boter
  • 1.5 theelepel kaneel (gemalen)

Cake

  • 170 gram zachte boter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • scheutje vanille-extract
  • 280 milliliter zure room
  • 0.5 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 0.5 theelepel baking soda
  • 420 gram bloem
  • 50 milliliter ahornsiroop

Glazuur

  • 150 gram roomkaas
  • 350 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepels ahornsiroop

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 150°C.
  • Vet een tulbandbakblik in met boter en bestuif het bakblik met de bloem.

Kruimelvulling

  • Rooster de pecannoten in een pan.
  • Doe basterdsuiker, bloem, boter, pecannoten (houdt een paar pecannoten apart) en kaneel in de keukenmachine.
  • Verpulver tot kruimels.

Cake

  • Meng boter met basterdsuiker tot een wit mengsel.
  • Roer de eieren een voor een door het mengsel.
  • Voeg vanille extract en zure room toe en meng totdat de producten helemaal zijn opgenomen.
  • Voeg daarna zout, bakpoeder, baksoda en bloem toe tot het goed gemengd is.
  • Doe de helft van de kruimels op de bodem van het bakblik, giet daarover de helft van het beslag, dan de andere helft van de kruimels en als laatst de rest van het beslag.
  • Bak de tulband circa 60 minuten.
  • Zodra de cake uit de oven is, giet de 50 milliliter ahornsiroop over de cake.

Glazuur

  • Meng roomkaas, poedersuiker, melk en 2 eetlepels ahornsiroop.
  • Doe het glazuur in een spuitzak.
  • Leg de cake op een bord, verdeel het glazuur over de cake en strooi het restant pecannoten erover.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.