E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kwarktaart

Een taart die niet in de oven hoeft, maar wel een gegarandeerd succes is als traktatie, op een feestje of voor visite. We hebben het over de kwarktaart. Gebruik het basisrecept en varieer daarnaast met andere smaken en ingrediënten.

Taart
(149) reviews

Ingrediënten

Kwarktaart

  • 200 gram koekjes
  • 100 gram boter gesmolten
  • 500 gram kwark
  • 6 blaadjes gelatine
  • 100 milliliter melk
  • 300 milliliter slagroom
  • 75 gram suiker

Bereidingswijze

Zo maak je kwarktaart

Let op: deze taart moet nog een aantal uur opstijven in de koelkast.

  • Verkruimel de koekjes.
  • Smelt de boter en roer het door de koekkruimel.
  • Druk het mengsel in een taartvorm en laat de bodem opstijven in de koelkast.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker.
  • Verwarm de melk en los de gelatine erin op. Laat afkoelen.
  • Meng de melk door de kwark.
  • Spatel daarna de slagroom erdoor.
  • Stort het mengsel op de bodem en laat tenminste 3 uren opstijven in de koelkast.

Aardbeien kwarktaart

  • Je kunt smaak toevoegen door middel van smaakextract, een scheutje drank of kwark in een smaakje.
  • Wil je een aardbeien kwarktaart maken, voeg dan aardbeienkwark (in plaats van gewone kwark) toe en decoreer de taart met verse aardbeien.

Wat is het verschil tussen kwarktaart en cheesecake?

De taarten lijken misschien op elkaar, maar ze hebben toch allebei andere ingrediënten. Kwarktaart wordt (het valt te verwachten) met kwark gemaakt. Cheesecake maak je daarentegen met roomkaas. Ze krijgen daardoor allebei een andere smaak.

Red velvet cheesecake

Ook lekker om te bakken zonder oven:

Banoffee pie recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.