Bakgereedschap
- Staande mixer met deeghaak
- Deegkrabber
- Rasp
- Foodprocessor
- Deegroller
- Bakplaat
- Bakpapier
- Braadslee of diepe bakplaat
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Vet een kom in met olijfolie.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Brooddeeg I
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom van de keukenmachine.
- Kneed 10 minuten door op een lage stand.
- Trek een vliesje om te kijken of het deeg goed is.
- Rasp ondertussen de pecorino kaas en weeg de vullingen af.
- Voeg daarna de vullingen toe, verdeel een beetje met een deegkrabber en kneed nog een minuutje of 2-3 door.
- Doe het deeg in de ingevette kom en laat 60 minuten rijzen.
Zongedroogde tomaten pesto
- Rooster de pijnboompitten kort in een kleine koekenpan.
- Doe alle ingrediënten behalve de citroensap, olijfolie en peper en zout in de keukenmachine en maal fijn.
- Voeg de olijfolie en naar smaak citroensap, peper en zout toe en draai nog even fijn.
- Zet in de koelkast tot gebruik.
Zwarte olijven tapenade
- Doe alle ingrediënten (behalve de olijfolie en zwarte peper) in de keukenmachine en maal fijn.
- Voeg olijfolie en zwarte peper naar wens toe.
Groene olijven tapenade
- Herhaal bovenstaande maar dan met de groene olijven.
- Zet in de koelkast tot gebruik.
Brooddeeg II
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Stort het deeg op een werkblad dat licht is ingevet met zonnebloemolie en sla de lucht er een beetje uit.
- Weeg het deeg af en verdeel deze in 9 ongeveer gelijke delen.
- Rol bolletjes van de deegjes.
- Rol een van de bollen op een bebloemd werkblad uit tot een soort pizza en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Leg de andere 8 bolletjes deeg op de pizza in een kring.
- Snijd vanuit het midden van de ‘pizza’ 8 puntjes en sla deze elk over de 8 bolletjes heen.
- Snijd de puntjes in en bestrooi met een beetje rijstebloem.
- Laat het deeg nog zo’n 20 minuten narijzen.
- Doe kokend heet water in een braadslee of de diepe bakplaat van de oven en zet hem onder in de oven.
- Bak het brood 20 minuten, waarvan 10 minuten met het water op 230 graden en 10 minuten zonder water op 200-210 graden.
- Laat het brood even afkoelen op een rooster.
- Serveer het brood met de tapenades en pesto.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.