E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

L’amour pour ma famille

Aat

Recept van
Aat

Taart
(6) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 6 eieren
  • 130 gram suiker
  • 125 gram pistachenoten
  • 30 gram bloem
  • 30 gram ongezouten roomboter

Vulling

  • 3 gelatineblaadjes
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram pistachenoten
  • 50 gram amandelen
  • 2 eiwitten
  • 35 gram suiker
  • 100 gram honing
  • 200 gram slagroom

Geleitop

  • 350 gram aardbeien
  • 150 gram frambozen
  • 2 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 stuk verse gember
  • 150 gram suiker
  • 10 gelatineblaadjes

Samenstellen

  • 25 gram pistachenoten
  • 25 gram hazelnoten
  • 25 gram amandelen
  • 100 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Leg een taartvorm of hoge bakring klaar met een diameter van 22 centimeter.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 210°C.

Bodem

  • Scheid de eieren.
  • Klop 3 eiwitten luchtig met de helft van de suiker.
  • Hak de pistachenoten samen met de overige suiker fijn in de keukenmachine.
  • Voeg de rest van de eieren, bloem en boter toe en mix tot een egaal geheel.
  • Schep een deel van het eiwit er doorheen en meng goed door. Meng dan de rest van het eiwit er door.
  • Smeer uit op een bakplaat en bak in 8 tot 10 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verlaag de oventemperatuur tot 150°C.

Vulling

  • Week de gelatine in koud water.
  • Bruineer de noten in de oven.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de eiwitten samen met de suiker luchtig.
  • Verwarm de honing in een pannetje op laag vuur tot 120°C en schenk al kloppend bij de eiwitten.
  • Knijp de gelatine uit en laat even smelten in een pannetje op laag vuur.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Meng de noten, het opgeklopte eiwit en gelatine door de slagroom.
  • Zet tot gebruik weg in de koeling.

Geleitop

  • Breng aardbeien en frambozen met een klein beetje water aan de kook.
  • Snijd 1 centimeter gember in kleine stukjes.
  • Voeg de kruiden toe aan de vruchten en laat ongeveer 10 minuten koken.
  • Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
  • Laat uitlekken in een zeef en schenk de vruchtenpuree terug in de pan.
  • Voeg suiker en gelatineblaadjes toe en roer tot alles gesmolten is.

Samenstellen

  • Gebruik de taartvorm of bakring om een ronde bodem uit het deeg te snijden.
  • Leg vervolgens de taartvorm of bakring op een werkbank en leg de bodem er in.
  • Pak de vulling uit de koeling en verdeel deze over de taartbodem.
  • Schenk de gelei over de slagroomvulling en laat de taart opstijven in de koeling.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en doe in een klein spuitzakje. Maak subtiele decoratiechocolade voor de garnering.
  • Verwijder voor serveren de bakvorm of taartring en maak af met de noten en chocoladedecoratie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.