E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Lost in translation

Alper

Recept van
Alper

Cake
(7) reviews

Ingrediënten

Voor de cake

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 2 vanillestokjes
  • 100 gram Chinese stemgember
  • 150 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • 10 gram bakpoeder
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram gedroogde pruimen

Cakevulling

  • 250 gram ricotta
  • 50 gram roomkaas
  • 1 ei
  • 2 eetlepels vijgenjam
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 4 eetlepels bloem

Garnering

  • 1 avocado
  • 10 gram roomkaas
  • 10 gram roomboter
  • 5 gram fijne kristalsuiker
  • 10 gram fijne kaneelsuiker
  • 30 gram blanke amandelen
  • 10 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een cakevorm met een diameter van 24 centimeter in en bestuif met bloem.
  • Leg een spuitzak met spuitmondje klaar.

Voor de cake

  • Meng roomboter en suiker in de keukenmachine.
  • Voeg één voor één de eieren toe aan het boter-suiker mengsel en blijf mixen tot een mooi homogeen mengsel.
  • Snijd vanillestokjes open en schraap het merg er uit. Snijd de stemgember fijn. Voeg beiden toe aan het beslag.
  • Meng in een kom bloem, cacao en bakpoeder met elkaar.
  • Smelt chocolade au bain-marie en voeg vervolgens de room toe. Kluts goed door elkaar tot het goed is gemengd.
  • Voeg het bloemmengsel en chocolamengsel om en om toe aan het boter-suiker mengsel, begin en eindig met het bloemmengsel. Blijf kloppen tot een mooi homogeen cakebeslag.
  • Hak de gedroogde pruimen fijn en roer door het cakebeslag.

Cakevulling

  • Maak de keukenmachine schoon en voeg alle ingrediënten van de vulling toe. Mix goed door elkaar tot een homogeen geheel.
  • Vul het cakeblik met de helft van het beslag. Spreid vervolgens de vulling uit over het beslag, maar laat de buitenste rand vrij. Overgiet met het overige beslag.
  • Bak de cake in 45 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake klaar is: steek hem in het midden van de cake. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Garnering

  • Doe avocado, roomkaas, boter en beide suikers in de mixvoetbeker en mix tot een mooi homogeen mengsel. Schep in een spuitzak en decoreer de cake hiermee naar wens.
  • Rooster de amandelen eventueel licht in de nog warme oven. Hak ze vervolgens fijn en strooi over de garnering. Bestuif met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.