E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Luxe vlechtbroodjes

Deze luxe vlechtbroodjes zijn perfect om te serveren tijdens een uitgebreid ontbijt. Ze zijn een tikkeltje zoet en lekker zacht. Het vlechten vraagt wat oefening, maar als je het eenmaal doorhebt, is er geen kunst aan. Bakkers klaar? Knopen maar! 

(23) reviews

Ingrediënten

Broodjes

  • 300 gram bloem
  • 6 gram zout
  • 20 gram verse gist
  • 200 gram volle melk
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 15 gram margarine
  • 15 gram boter
  • 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Standmixer
  • Bakspray
  • Bakplaat
  • Bakkwastje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Spray de bakplaat in met bakspray.

Broodjes

  • Meng de bloem, zout, gist, suiker, boter en margarine met de standmixer.
  • Blijf mixen en voeg langzaam de melk toe.
  • Laat de mixer kneden tot je een soepel deeg hebt, waar je een mooi vliesje van kan trekken.
  • Strooi een klein beetje bloem op de werkbank.
  • Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en bol elk stukje op.
  • Laat de deegbolletjes ongeveer 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • Draai de deegbolletjes om, zodat de sluiting naar boven komt te liggen.
  • Maak een rolletje van elk deegje.
  • Rol nu de rolletjes voorzichtig verder tot lange, gladde deeg strengen van 40 centimeter zonder scheuren.
  • Zorg dat er een klein bolletje aan beide uiteinden van de streng zit.
  • Knoop de streng tot een krakeling met de uiteinden naar boven stekend.
  • Haal het linker uiteinden bovenlangs door de linker lus. Herhaal aan de rechterkant.
  • Als het goed is, heb je nu een broodje geknoopt.
  • Laat de broodjes voor ongeveer 45 minuten rijzen in de rijskast. Als je geen rijskast hebt, kun je er zelf een maken door een bakje kokend water onderin een niet-voorverwarmde oven te zetten en daar de broodjes boven zetten.
  • Strijk de broodjes af met losgeklopt ei.
  • Bak de broodjes in ongeveer 9 minuten gaar en goudbruin.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.