E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Mango en gember chipolatataart

Martine

Recept van
Martine

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 6 eieren
  • 175 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 90 gram gesmolten boter
  • 50 milliliter rum

Zwitserse room

  • 1 vanillestokje
  • 250 milliliter volle melk
  • 50 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 25 gram bloem
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 gelatine blaadje

Mangocompote

  • 50 gram stemgember
  • 1 mango
  • 2 eetlepels abrikozenjam

Mascarponecrème

  • 200 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje

Samenstellen

  • 250 gram marsepein
  • oranje kleurstof
  • 100 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier

Cake

  • Scheid de eieren en zorg ervoor dat de eiwitten helemaal schoon zijn.
  • Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker.
  • Klop de eidooiers met de overige suiker au bain-marie luchtig.
  • Meng de eidooiers en stijve eiwit voorzichtig door elkaar.
  • Meng eerst de bloem en ten slotte de boter door het beslag.
  • Giet op de bakplaten en bak 12 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en laat goed afkoelen op een rooster. Snijd 4 strakke plakken uit het biscuit.
  • Besprenkel de cake met wat rum.

Zwitserse room

  • Schraap het merg uit het vanillestokje.
  • Breng in een pannetje de melk met het vanillemerg- en stokje en de helft van de suiker aan de kook.
  • Klop de eierdooiers met de rest van de suiker romig en roer de bloem erdoor.
  • Meng een scheutje hete melk door de eidooiers en schenk daarna alles in de pan en roer goed door.
  • Laat 5 minuten al roerend garen.
  • Giet de banketbakkersroom op een bord en laat afgedekt met plasticfolie goed afkoelen. Verwijder daarna het vanillestokje.
  • Week gelatine in koud water.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Verwarm het gelatineblaadje met aanhangend vocht in een pannetje op laag vuur.
  • Roer door de banketbakkersroom en meng de slagroom erdoor.

Mangocompote

  • Snijd de gember in kleine stukjes.
  • Snijd de mango in mooie kleine blokjes.
  • Meng de gember en mango door elkaar met 1 el stemgembersiroop en jam.

Mascarponecrème

  • Meng slagroom, mascarpone, suiker en vanille in de mengkom en klop tot een stevige massa.
  • Verdeel in twee delen en houd een deel apart voor afwerking. Doe dit alvast in een spuitzak.

Samenstellen

  • Kneed de marsepein soepel en breng op kleur met de kleurstof.
  • Leg een cakeplak op een werkbank en smeer hier een laag mascarponecrème op.
  • Verdeel wat mangocompote over de vulling en dek af met een plak cake.
  • Smeer hier een laag Zwitserse room op en dek af met een plak cake.
  • Smeer deze weer in met een laag mascarponecrème, een beetje mangocompote en dek af met de laatste plak cake.
  • Smeer de taart af met een dun laagje mascarponecrème.
  • Rol de marsepein uit tot een dunne plak en bekleed de cake hiermee.
  • Decoreer met mascarponecrème en compote.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en maak de taart af met chocoladedecoratie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.