E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Marmercake

Marmercake is een overheerlijke cake die bestaat uit twee soorten beslag. Dubbel genieten dus!

Cake
(291) reviews

Ingrediënten

Marmercake

  • 100 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram ei
  • 100 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 gram zout
  • 12 gram cacaopoeder

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Cakeblik
  • Handmixer
  • Kommen
  • Spatel
  • Lepel

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Vet het cakeblik goed in en bestuif deze met een beetje bloem.
  • Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, voor je met het beslag begint.

Marmercake

  • Klop met een handmixer de boter met de suiker tot een luchtige massa.
  • Voeg de eieren al kloppend een voor een toe en klop het beslag nog ongeveer 5 minuten goed door.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg met het zout toe. Spatel dit kort door het beslag.
  • Neem ongeveer een derde van het beslag (ongeveer 120 gram), zeef hier de cacao boven en spatel het er doorheen.
  • Verdeel de helft van het blanke beslag in het cakeblik.
  • Verdeel vervolgens al het donkere beslag over het blanke beslag.
  • Voeg vervolgens het laatste deel van het blanke beslag over het donkere beslag.
  • Vermeng de twee beslagen kort door elkaar met de achterkant van een lepel, om een marmereffect te creëren en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar.

Weten hoe je de perfecte cake maakt?

9 tips voor een perfecte cake

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.