Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150˚C.
Meringue
- Klop eiwitten met zout los op de lage stand van een keukenmachine.
- Zet de machine vervolgens hoger en klop flink tot stijve pieken vormen.
- Voeg suiker lepel voor lepel al kloppend toe.
- Maak een papje van maïzena en azijn en voeg toe aan de eiwitten.
- Klop tot een egaal mengsel en doe in een spuitzak.
- Teken cirkels op het bakpapier en spuit hier mooie meringuevormen op.
- Droog de meringue in de oven in ongeveer 1-1,5 uur.
- Laat afkoelen op een rooster.
Mangomousse
- Schenk slagroom in een kom en zet in de koeling.
- Week gelatineblaadjes in koud water.
- Snijd het vruchtvlees van de mango’s en weeg 600 gram af. Maak dit fijn in een keukenmachine en zeef boven een kom.
- Doe mangopuree in een pan met suiker, limoenrasp en 2 eetlepels limoensap en breng voorzichtig aan de kook.
- Voeg gelatineblaadjes toe en laat oplossen.
- Schenk puree in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop in een kom koude slagroom, oranjebloesemwater en 4 eetlepels suiker stijf.
- Schep mangopuree voorzichtig door de slagroom en zet koud weg.
- Voor de mousse totaal is afgekoeld, vorm mousseschijven die op de meringuevorm passen. Laat vervolgens goed koud en stijf worden.
Frambozencurd
- Pers het sap uit de limoen.
- Klop alle ingrediënten goed door elkaar.
- Laat dit al roerend au bain-marie 15-20 minuten koken tot het indikt.
- Schenk in een kom en laat afkoelen.
Samenstellen
- Smelt de marshmallow in de magnetron.
- Verdeel de mousseschijven over de meringue en bedek met passievruchtzaadjes, –sap en overige vruchten.
- Stapel alle lagen voorzichtig op elkaar met behulp van witte marhmellow en curd.
- Bevestig een schijfje sterfruit op de top, bestrooi met poedersuiker en eventueel wat extra curd.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.