E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Merry Cherry Opera

Emma

Recept van
Emma

(3) reviews

Ingrediënten

Chocolade ganache

  • 100 gram hazelnoten
  • 130 milliliter slagroom
  • 180 gram pure chocolade druppels
  • 60 gram boter

Kersenbotercrème

  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 gram ontpitte diepvries kersen
  • 100 milliliter citroen (sap)
  • 50 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 350 gram zachte boter
  • 350 gram poedersuiker

Amandelbeslag

  • 4 eieren
  • 195 gram suiker
  • 210 gram amandelmeel
  • 4 eiwitten
  • 75 gram gesmolten boter
  • 1 vanillestokje

Chocolade glazuur

  • 240 milliliter room
  • 200 gram pure chocolade

Opmaak

  • 40 gram pure chocolade druppels

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  •  Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Chocolade ganache

  • Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze in de oven tot goudbruin van kleur. Hak ze fijn in de keukenmachine.
  • Breng slagroom aan de kook en voeg ¾ de chocoladedruppels toe. Laat smelten. Roer door tot een glad mengsel. Voeg zo nodig meer chocolade toe indien het geheel niet genoeg indikt.
  • Voeg boter toe en roer tot een glad mengsel.
  • Voeg tot slot de fijngehakte hazelnoten toe.
  • Laat de ganache opstijven in de koelkast.

Kersenbotercrème

  • Week gelatine ongeveer 10 minuten in een kom met koud water.
  • Pureer de kersen met een staafmixer en voeg de citroensap en de helft van het suiker toe. Doe in een steelpan en breng aan de kook.
  • Klop eidooiers op met het resterende suiker en wat citroensap.
  • Giet het kersenmengsel bij de eieren, klop het goed door en giet het geheel weer terug in de pan. Breng aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer het geheel goed door.
  • Stort op een schaal, bedek met plasticfolie en laat afkoelen.
  • Klop in een keukenmachine boter en poedersuiker luchtig. Voeg vervolgens heel langzaam het lauwe kersenmengsel toe en klop door tot een romige en luchtige crème.

Amandelbeslag

  • Meng eieren en de helft van het suiker met het amandelmeel.
  • Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve pieken.
  • Smelt de boter.
  • Meng boter door het amandelmengsel en spatel vervolgens het eiwit erdoor.
  • Giet het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk uit.
  • Bak het amandelbiscuit in circa 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal uit de oven en leg ondersteboven op bakpapier op een rooster.. Verwijder het bakpapier van de biscuit en laat afkoelen.
  • Steek 3 gelijke vierkanten plakken uit.

Chocolade glazuur

  • Verwarm de slagroom in een steelpannetje op laag vuur.
  • Voeg chocolade toe en laat oplossen.
  • Roer tot een glad mengsel en laat iets afkoelen.

Opmaak

  • Leg een biscuitlaag op een werkbank of in een vierkant bakvorm.
  • Bestrijk met de kersencrème.
  • Dek af met een biscuitlaag.
  • Smeer hier een laag ganache op.
  • Dek af met een biscuitlaag.
  • Smeer hier een laag kersencrème op.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Warm eventueel de chocolade glanslaag weer even op en schenk vervolgens over de taart.
  • Laat weer opstijven in de koelkast.
  • Snijd vervolgens de randen af in een vorm naar wens.
  • Smelt de chocolade ondertussen au bain-marie. Vul een spuitzakje met de chocolade en decoreer de taart hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.