Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaten
- Chopper
- Bakkwast
- Bakpapier
- Zeef
- Taartzaag
- Deegroller
- Garde
- Spuitzakken
- Huisjes sjabloon (zelf maken)
- Spuitfles
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden conventioneel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak een barrière van aluminiumfolie in het midden van een andere met bakpapier beklede bakplaat.
Chocoladecake
- Scheid de eieren.
- Klop de boter, suiker, vanille en eidooiers luchtig.
- Meng de bloem met het bakpoeder, zout, oploskoffie en cacaopoeder.
- Meng de melk met de yoghurt.
- Voeg het yoghurt-melk mengsel en de droge ingrediënten om en om aan het botermengsel toe, roer niet meer dan nodig.
- Voeg de grof gehakte chocolade callets toe.
- Klop de eiwitten op en spatel deze door het beslag.
- Smeer het beslag uit over de bakplaat en bak het ongeveer 45 minuten.
- Laat afkoelen en trek het bakpapier voorzichtig los.
- Snijd de cakeplak in het midden van de lengte door.
- Stapel de cakes met een dun laagje karamel als lijm op elkaar.
- Gebruik een taartzaag om huisjes uit te snijden die overeenkomen met je decoratiebeslag.
Koekjeslaag
- Verwarm de oven verder naar 180 graden conventioneel.
- Rooster de pecannoten in een pan en hak ze grof.
- Meng alle ingrediënten tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit tot een plak van 15 x 20 centimeter.
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Prik gaatjes in met een vork.
- Bak de koek in 15 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen.
Biscuit
- Verwarm de oven verder voor op 190 graden hetelucht.
- Maak het beslag in 4 delen.
- Klop 6 eieren, 1,5 gram zout, 1,5 gram vanille en 150 gram suiker au bain-marie voor 7 minuten.
- Haal van de warmtebron af en klop met een garde verder tot kamertemperatuur.
- Verdeel het beslag over 2 kommen en voeg kleurstof toe. Je hebt in totaal 1 rood, 1 oranje, 1 roze en 1 lichtblauw biscuit nodig. De rest wordt donkerblauw.
- Meng 135 gram bloem met 15 gram maizena.
- Zeef de helft boven elke kom en spatel tot een beslag.
- Verdeel het beslag over de bakplaat met aluminium. Het ene beslag aan de ene kant en het andere aan de andere kant van de barrière.
- Bak de biscuits in ongeveer 15 minuten gaar en laat afkoelen. Bak het donkerblauwe biscuit pas af met het decoratiebeslag.
Decoratiebeslag
- Meng alle ingrediënten behalve de olie.
- Schep 10 gram van het witte beslag in een spuitzak.
- Kleur 30 gram beslag geel en doe ook in een spuitzak.
- Kleur de rest van het beslag zwart en doe ook in een spuitzak.
- Vet 2 vellen bakpapier in met zonnebloemolie.
- Spuit voor de zijkanten van je taart een strook met gele raampjes op het papier.
- Laat hard worden in de vriezer.
- Spuit voor de bovenkant van de taart sterretjes op het andere bakpapier met het witte beslag.
- Laat ook dit hard worden in de vriezer.
- Spuit met het zwarte beslag huisjes over de gele ramen en strijk deze netjes af met een spatel.
- Spuit witte sterren boven de huisjes.
- Laat het geheel weer hard worden in de vriezer.
- Verdeel het donkerblauwe beslag over de de beide bakplaten over de sterren en strijk netjes af.
- Bak beide biscuits in ongeveer 15 minuten gaar en laat afkoelen.
Karamel
- Breng de suiker en het water op hoog vuur aan de kook en laat donkerbruin kleuren.
- Verwarm de slagroom in een andere pan tot ongeveer 70 graden.
- Voeg roerend langzaam de slagroom toe aan de suiker, als deze de gewenste donkerbruine kleur heeft.
- Kook nog 3-5 minuten door.
- Haal van het vuur en voeg vanille en zout toe.
- Laat afkoelen.
Botercrème
- Verwarm de eiwitten en de suiker al roerend au bain-marie tot ongeveer 60 graden.
- Haal van de warmtebron af en klop op hoge snelheid met de staande mixer tot kamertemperatuur.
- Wissel de garde voor een vlinder en voeg de vanille, zout en boter in stukjes toe.
- Roer aan het einde de karamel door de crème.
Trempeersiroop
- Breng de suiker en het water aan de kook.
- Kook voor 1 minuut en haal van het vuur af.
- Voeg de likeur toe.
- Laat afkoelen.
Opbouw
- Smeer de koekjeslaag in met karamel.
- Plaats daarop de chocoladecake.
- Smeer deze dun in met een laag botercrème.
- Vul de ruimtes boven de huisjes met een laag rood biscuit.
- Gebruik een flesje om wat trempeersiroop over de biscuit laag te verdelen.
- Smeer de laag in met een dunne laag botercrème als lijm.
- Herhaal dit met het oranje, roze en lichtblauwe biscuit.
- Snijd de taart bij tot een kubus.
- Smeer vervolgens de hele taart in met botercrème.
- Snijd de buitenkant biscuits op maat (huisjes voor aan de zijkant en hemel als deksel) en plak deze op de buitenkant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.