E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Monchoutaart op sloffenbodem

Een recept van thuisbakker Sabine.

(71) reviews

Ingrediënten

Spijsmengsel

  • 150 gram amandelspijs
  • 0.5 ei

Sloffenbodem

  • 280 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 180 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 0.5 ei
  • 1 snuf zout
  • 0.5 rasp van 1 citroen

Monchou- en kersenvulling

  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 gram monchou
  • 100 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 2 blikjes kersenvlaaivulling

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Ronde springvorm 24 centimeter
  • Optioneel: ronde springvorm 20 centimeter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spijsmengsel

  • Maak het spijsmengsel door de spijs met het halve ei te mengen zodat de spijs soepel wordt.

Sloffenbodem

  • Doe boter, witte basterdsuiker, ei, zout en citroenrasp in een kom en mix goed.
  • Voeg bloem en de bakpoeder toe en kneed tot een stevig deeg.
  • Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten.
  • Rol het deeg uit tot 1 centimeter dikte en steek met de springvorm van 24 centimeter de bodem uit.
  • Het deeg dat je overhoudt, kun je goed verpakken in folie en vervolgens invriezen voor een volgende keer. Ontdooi het dan in de koelkast.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Leg de lap deeg in de met bakpapier bekleede springvorm.
  • Verdeel het spijs mengsel over de bodem en houd 1 centimeter rondom de rand vrij.
  • Bak de bodem 25-30 minuten op 180 graden.
  • Haal de bodem vrijwel direct na het bakken uit de springvorm.
  • Laat de bodem volledig afkoelen op een rooster.

Monchou- en kersenvulling

  • Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker.
  • Meng de 100 gram suiker, vanillesuiker en de monchou romig.
  • Schep 30 gram opgeklopte slagroom apart.
  • Meng de rest van de slagroom met het monchoumengsel.
  • Schep de vulling op de sloffenbodem.
  • Verdeel 1 blikje vlaaivulling gelijkmatig over de monchouvulling.
  • Laat de kersen van het andere blikje uitlekken. Van het tweede blik gebruik je alleen de kersen.
  • Garneer je taart met toeven slagroom.
  • Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.