E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Naked cake met bessen en kruiden

Dit prachtige taartje kan zo op de cover van Naked Cake Magazine. Weelderig versierd én waanzinnig lekker.

Marjolein

Recept van
Marjolein

Cake
(19) reviews

Ingrediënten

Pistache biscuit

  • 5 eieren
  • 150 gram poedersuiker
  • 60 gram pistachenoten
  • 20 gram maïzena
  • 70 gram bloem

Lemoncurd

  • 1 rasp van biologische citroen
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 65 gram boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels verse basilicum

Bosbessenjam

  • 100 gram blauwe bessen(vriezer)
  • 40 gram geleisuiker speciaal, half zoet
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 1 eetlepel verse tijm

Crème

  • 200 gram zachte boter
  • 150 gram roomkaas
  • 80 gram poedersuiker
  • rasp van halve citroen

Taart opbouwen

  • 3 verse vijgen
  • 125 gram verse blauwe bessen
  • 100 gram verse bramen
  • paar takjes basilicum
  • paar takjes verse tijm
  • decoratiepoeder

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de (hete lucht-)oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakvormen in en bekleed die met bakpapier.

Bakgereedschap

  • 2 bakvormen (ø 10 centimeter en ø 15 centimeter)
  • smalle rol bakpapier
  • plastic buisjes
  • spuitzak met glad spuitmondje

Pistache biscuit

  • Maal de pistachenootjes fijn in de foodprocessor.
  • Meng het pistachemeel met bloem, zout en zetmeel.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe.
  • Schep vervolgens de eidooiers door het eiwit; doe hetzelfde in gedeeltes met het bloemmengsel.
  • Verdeel het beslag over de twee vormen en bak het in ca. 25 minuten gaar.
  • Laat het biscuit afkoelen op een rooster.

Lemoncurd

  • Verwarm de boter, suiker en citroenrasp au bain-marie
  • Voeg citroensap en het ei (losgeklopt) toe en meng dit alles met een garde goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de fijngesneden basilicum toe. Roer het geheel regelmatig door en laat het in ca. 20 minuten stevig worden. Schenk het daarna in een schaal om af te laten koelen.

Bosbessenjam

  • Doe de blauwe bessen, de suiker en een scheutje water in een pan, verhit het mengsel op gematigd vuur.
  • Snijd de tijm en rozemarijn fijn en voeg deze toe. Laat het geheel enkele minuten koken tot de bessen kapot zijn.
  • Schenk over in een schaaltje om af te laten koelen.

Crème

  • Klop de boter met de poedersuiker en de citroenrasp wit en romig.
  • Voeg in gedeeltes de roomkaas toe en blijf goed doorkloppen. Stop zodra het een mooi egaal en stevig mengsel is. Schep dat in een spuitzak met gladde spuitmond.

Taart opbouwen

  • Snijd de bovenkanten van de biscuits.
  • Verdeel de biscuits in vier gelijke lagen.
  • Spuit op de bodems een smal rondje crème rond de rand. Strijk in het midden een dun laagje lemoncurd. Verdeel hier een aantal verse blauwe bessen over en vervolgens een laagje crème.
  • Leg de volgende laag erop en spuit weer een cirkel. Verdeel hierover een laagje jam en een laagje crème. Leg de volgende laag erop en herhaal de eerste stap.
  • Doe dit voor beide biscuits.
  • Breng een dun laagje crème aan de buitenkant van beide biscuits aan.
  • Plaats in het onderste biscuit 3 plastic buisjes, zaag deze op maat en zet hier het kleine biscuit op. Decoreren met bessen, bramen, vijgen, takjes tijm, basilicum en poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.