E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Notentaartjes met karamel

Deze notentaartjes van Robèrt zijn heerlijk door de eigengemaakte karamel. Het is even een klusje, maar het resultaat mag er zijn!

Taart
(18) reviews

Ingrediënten

Boterdeeg

  • 250 gram bloem
  • 150 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snuf zout
  • vanille, naar smaak

Frangipane

  • 125 gram zachte boter
  • 250 gram amandelbroyage (= 125 g suiker + 125 g amandelmeel)
  • 2 gram citroenrasp
  • 2 eieren
  • 40 gram bloem, gezeefd

Karamel

  • 120 milliliter slagroom
  • 10 gram honing
  • 90 gram suiker

Gekaramelliseerde hazelnoten

  • 20 milliliter water
  • 50 gram suiker
  • 150 gram hazelnoten
  • 5 gram zachte boter

Afwerking

  • 60 gram hazelnoten, in stukjes

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bakgereedschap

  • 8 taartringen van 8 cm Ø en 2,5 cm hoog.
  • bakplaat, bekleed met bakpapier.

Boterdeeg

  • Meng de bloem met de boter, de suiker, het ei, het zout en de vanille kort tot een homogeen deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie.
  • Laat het een paar uur rusten in de koelkast.

Frangipane

  • Draai de boter tot een witte massa.
  • Meng de amandelbroyage, de citroenrasp en de eieren erdoorheen.
  • Spatel de bloem kort door het beslag.
  • Je kunt de frangipane maximaal een week in de koelkast bewaren.

Karamel

  • Klop de slagroom met de honing op tot yoghurtdikte.
  • Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een grote pan op laag vuur.
  • Voeg de opgeklopte slagroom toe en kook de karamel 3 minuten terwijl je continu roert.

Gekaramelliseerde hazelnoten

  • Kook het water met de suiker. Voeg na 1 minuut de noten toe.
  • Blijf op een laag vuur roeren tot al het vocht is verdampt.
  • Smelt in een andere pan de boter en voeg de noten toe.
  • Karamelliseer de noten door langzaam te roeren; de suiker smelt en wordt bruin.
  • Stort de noten op een bakpapier of bakmatje en laat afkoelen.

Afwerking

  • Rol het boterdeeg uit tot ca. 2,5 mm dik.
  • Steek plakjes uit de boterdeeg die iets groter zijn dan de taartringen.
  • Leg de plakjes boterdeeg in de taartringen en druk voorzichtig aan.
  • Snijd het overtollige deeg af en prik de bodem een paar keer in met een vork.
  • Zet de taartringen op de bakplaat.
  • Vul de taartringen met de frangipane en verdeel er de gehakte hazelnoten over.
  • Bak de taartjes 15 minuten in de oven.
  • Vul de taartjes zodra ze uit de oven komen tot aan de rand met de karamel en laat volledig afkoelen.
  • Maak de taartjes af met de gekaramelliseerde hazelnoten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.