E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Nutty Lardy cake

Beth

Recept van
Beth

Brood
(1) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 170 milliliter melk
  • 40 gram ongezouten boter
  • 1 ei
  • 340 gram broodbloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 9 gram gedroogde gist

Vulling

  • 225 gram reuzel
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel (gemalen)

Afwerking

  • 60 gram rozijnen
  • 60 gram krenten
  • 60 gram sultana’s
  • 190 gram pecannoten
  • 30 milliliter melk
  • 130 gram bruine basterdsuiker
  • 110 milliliter water

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Leg een springvorm van ongeveer 22 centimeter klaar.

Deeg

  • Doe de melk en de boter in een pan en verwarm op laag vuur totdat de boter gesmolten is.
  • Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Klop het ei erdoor.
  • Doe de broodbloem, zout, suiker en gist in een beslagkom of keukenmachine.
  • Voeg het melk-boter-eimengsel toe.
  • Meng met een kneedhaak tot een glad deeg.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat ongeveer 1 uur rijzen tot het deeg twee keer zo groot is.

Vulling

  • Doe reuzel, suiker en kaneel in een kom en roer tot een pasta.
  • Doe een deel van de pasta op de bodem van een springvorm (met diameter van 22 centimeter).

Afwerking

  • Rol het deeg uit tot een driehoek en smeer 1/3 deel van de pasta op 1/3 van het deeg.
  • Strooi 1/3 deel rozijnen, krenten, sultana’s en pecannoten boven de pasta. Bewaar 50 gram van de pecannoten ter decoratie.
  • Vouw het deeg naar binnen en rol op
  • Herhaal dit twee keer op de andere punten van de driehoek.
  • Vouw de kanten in tot het rond is en doe het deeg in de springvorm.
  • Dek de springvorm af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten rijzen.
  • Smeer de bovenkant van het deeg in met melk.
  • Bak de cake 30-35 minuten.
  • Maak een suikersiroop van de basterdsuiker en het water.
  • Roer tot de suiker is opgelost, kook nog 3 minuten en haal van het vuur.
  • Rooster de overgebleven 50 gram pecannoten de laatste 5 minuten van de baktijd mee in de oven. Hak ze fijn.
  • Haal de lardy cake na baktijd uit de oven.
  • Giet de siroop op de cake en bestrooi met de gehakte pecannoten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.